Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373100
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā tiek izdoti ļoti daudzi reģionālie laikraksti, taču es nolēmu pētīt Krāslavas rajona avīzi „Ezerzeme”, jo manuprāt tajā ir atrodamas vairākas nepilnības, kā arī redakcija savu darbu neveic tik profesionāli kā vajadzētu. Reģionālie jeb lokālie laikraksti nekad nav izcēlušies ar augstu kvalitāti un atbilstību visām žurnālistikas normām, jo tiem nav konkurences vietējā tirgū. Tikai retajās pilsētās tiek izdotas vairāk kā viena lokālā avīze, tāpēc konkurences spiediena trūkuma rezultātā vietējie laikraksti „slinko”.
Nedaudz par drukātās preses vēsturi
Avīžu dzimšanu vēsturiski saista ar Gūtenberga iespiešanas tehnikas izmantojuma sākumu. Taču būtībā rakstu informācijas pārdošana tika uzsākta jau krietni agrāk, jo visās agrīnajās valstīs un centralizētajās sabiedrībās bija pieprasījums pēc tiražētas, publiskas informācijas.
Viena no pirmajām šādām valstīm bija Romas impērija, kurā pirms 2000 gadiem bija izveidotas profesionālas „rakstītāju fabrikas”. Tajās vergi diktāta formā pierakstīja dažādus ziņojumus, vēstis un informāciju. Pierakstītās ziņas pēc tam tika pārdotas personām, kurām šāda informācija bija regulāri nepieciešama un kuras ģeogrāfiski atradās samērā tālu no varas sēdekļa. Ar laiku vergu pierakstītie ziņojumi tika piegādāti klientiem ar zināmu regularitāti, un šajā brīdī (pateicoties periodiskumam) ziņu avots tika nodēvēts par „avīzi”, kuras nosaukums bija „Acta Diurna” („Dienas jaunumi”).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties