Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:717998
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nacionālais Parks atrodas aptuveni 50 km attālumā no Tallinas, Narvas virzienā. Tas ir savdabīgs ainavu apvidus un tā skaistums jau ilgi pievilina cilvēkus no tuvām un tālām zemēm. Šeit atrodami dižakmeņi, kas ir stipri lielāki par saviem granīta brāļiem Latvijā, te ir veci kapulauki, pilskalni, zvejnieku ciemi, 18.gadsimta muižas, vairāki ezeri, upes un ūdenskritumi.

Igauņi lepojas ar Lahemā NP parku tieši tāpat kā latvieši ar Gaujas NP, tas ir pirmais bijušajā padomju zemē izveidotais nacionālais parks, kas dibināts 1971.gadā. Lahemā tulkojumā nozīmē „līču zeme”, jo šeit jūras krasts ir ļoti izrobots un līcītis seko līcītim. Īsā posmā ir četri līči: Kolgas, Haras, Eru un Kesmu līcis, kurus vienu no otra atdala pussalas: Juminda, Perispea un Kesmu.

Parka teritorija aizņem 72 5000ha un ir viena no Eiropas lielākajām aizsargājamo mežu teritorijām. Dabas parka vērtību noteic ne tikai platība, ko tas aizņem, bet arī, bet tur sastopamie īpatnējie veidojumi, augi un dzīvnieku valsts. Parks ir mājoklis 838 koku un augu sugām, no kurām 26 ir ļoti retas, 100 dažādām sūnu sugām, 150 sēņu sugām, vairāk nekā 50 zīdītāju sugām, ieskaitot savvaļas vepri un staltbriežus, un vairāk nekā 222 dažādām putnu sugām. Lahemā atrodas vairākas interesantas muižas, no tām restaurētas ir Palmse un Sagadi, bet Vihula un Kolgas muižas vēl tiek sakārtotas. Šeit ir ierīkotas vairākas pārgājienu takas, kas ir kā paradīze dabas tūrisma entuziastiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1153633
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties