Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:961014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
1.  Vēsture, veidošanās un atradnes    2
2.  Apraksts, īpašības un raksturojums    3
2.1.  Varietātes    4
3.  Pētījums ‘’Kvarca ietekme’’    5
4.  Izmantošana    8
4.1.  Būvniecība    8
4.2.  Juvelierizstrādājumi    8
4.3.  Medicīna    8
4.4.  Maģiskie nolūki    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikumi    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Mūsdienās būvniecība ir ļoti labi attīstījusies, kā arī tās aktualitāte gadiem ritot tikai palielinās. Pamats, kuru sastāda būvniecība ir iegūtie gan mākslīgie, gan dabīgie būvmateriāli un to izstrādājumi. Nevienu māju un celtni cilvēki nevarētu pareizi uzbūvēt un ekspluatēt , ja pasaulē netiktu atrasti un lietderīgi, pareizi izmantoti piemēroti materiāli ievērojot to parametrus, būtību un drošību.
Kā jau zināms ikdienā cilvēki it visur saskaras ar dabas un mākslīgiem materiāliem. Visplašāk mēs izmantojam materiālus, priekšmetus, ierīces, kā arī iekārtas, kas pagatavotas no koka, metāla, polimēriem, mākslīgi veidotiem materiāliem, bet protams nevaram aizmirst arī minerālus. Pirmkārt, minerāli ir ļoti svarīgi, jo tie veido Zemes garozu, iežus, rūdas, meteorītus, otrkārt, minerālu izstrādājumi tiek pielietoti būvniecībā, kā arī treškārt, mūsu laikos minerālus un to izstrādājumus cilvēki izmanto dažādu ražojumu izgatavošanai un apstrādāšanai.
Lai vielu uzskatītu par "īstu" minerālu, tai jābūt cietai un ar kristālisku struktūru. Tai jābūt neorganiskai (šeit pastāv izņēmumi), dabiski sastopamai, homogēnai vielai ar noteiktu ķīmisko sastāvu. Minerālu sistēmās ķīmiskais sastāvs var nedaudz svārstīties, pārejot no viena minerālu sistēmas minerāla uz citu. Piemēram, plagioklazu laukšpati veido nepārtrauktu sēriju no ar nātriju bagātā albīta (NaAlSi3O8) līdz ar kalciju bagāto anortītu5 (CaAl2Si2O8) ar vēl četriem atsevišķi izdalītiem minerāliem starp abiem šiem savienojumiem. Minerāliem līdzīgas vielas, kas pilnībā neatbilst augstāk minētajiem kritērijiem, nereti tiek dēvētas par mineraloīdiem. Pārējās dabā sastopamās vielas ir neminerāli.
Savā darbā lasītājus gribu iepazīstināt ar vienu no vispazīstamākajiem un plašāk izplatītajiem minerāliem - kvarcu ( SiO2) , kā arī palīdzēt izprast tā vēsturi, veidošanos, raksturojumu un īpašības. Lasītāja interesei tika izveidots neliels pētījums par kvarca ietekmi uz cilvēku un viņa organismu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties