Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938814
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Kvalitātes vadība Latvijā   
  Kvalitātes jēdziens   
  8 pamatprincipi kvalitātes vadībai   
  Kvalitātes vadības sistēmas hierarhija   
  Kvalitātes vadības sistēmas dokumentācija   
  Kvalitātes vadības sistēmas nozīme   
  Kvalitātes vadība uzņēmumā   
  Kvalitātes sistēma   
  Kvalitātes sistēmas procedūras   
  Procedūras mērķis un uzdevumi   
  Iekšējo auditu organizācijas un īstenošanas kārtība   
  Kvalitātes vadības sistēmas pilnveidošana   
  Kvalitātes vadības sistēmas analīze un novērtēšana   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Ikvienas organizācijas – sabiedrības, uzņēmuma, korporācijas, valsts vai pašvaldības institūcijas, jebkuras organizācijas - struktūrvienības darbība sastāv no vairāku procesu mijiedarbības, pastāvīgas informācijas apmaiņas starp organizācijas elementiem, lēmuma pieņemšanas un izpildes koordinācijas, kā arī citiem ne mazāk nozīmīgiem procesiem. Lai organizācija varētu sekmīgi funkcionēt un attīstīties, visiem šiem procesiem jābūt pārskatāmiem un skaidriem, savstarpēji saskaņotiem un vadāmiem, tiem jāatbilst organizācijas vispārējai darbības politikai un nospraustajiem mērķiem. Mijiedarbības procesiem jāatspoguļojas organizācijas pamat procesā – organizācijas vadības procesā, tai skaitā arī kvalitātes vadībā. Uzņēmuma stāvoklis tirgū, esošā konkurence visā pasaulē stimulē uzņēmumu attīstīties, nostabilizēties un sakārtot uzņēmumā notiekošos procesus. Arvien lielāka uzmanība tiek veltīta kvalitātes vadības ieviešanas un nodrošināšanas jautājumam. Uzņēmumiem rodas arvien lielāka nepieciešamība pastāvīgi organizēt un vadīt procesus, pastāvīgi ieviest jaunas kvalitātes veicināšanas sistēmas, programmas un standartus.
Kvalitātes vadības standartu ieviešana uzņēmumā nodrošina patērētāju pārliecinātību par uzņēmuma ražotās produkcijas vai sniegtā pakalpojuma augsto kvalitāti. Standarti nodrošina klientu vajadzību maksimālu apmierināšanu un organizatorisko pasākumu funkcionalitātes efektivitāti. Lai arī Kvalitātes vadības sistēmas ieviešana sākotnēji var prasīt lielu ekonomisko atdevi un lielus finansiālos izdevumus, paātrināta kvalitātes sistēmas ieviešana vai momentāna kvalitātes izmaksu kontrole var radīt lielus sarežģījumus uzņēmuma darba organizācijā nākotnes darbībā.
Mans kursa darba mērķis ir pierādīt kvalitātes vadības sistēmas nozīmi un nepieciešamību uzņēmumā.

Kvalitātes vadība Latvijā
Pasaules praksē pastāv daudz sistēmu un modeļu, kas ir orientēti uz kvalitātes nodrošināšanu, pārraudzību, kontroli un vadību. Arī Latvija nav izņēmums. Pēdējo desmit gadu laikā valstī ir noticis liels progress kvalitātes vadības jomā. Kvalitātes vadības sistēmas tiek pielāgotas to darbības īpatnībām dažādās organizācijās. Kvalitātes nodrošināšanas un vadības principu un metožu ieviešana, kā arī šo procesu veicināšana Latvijā atrodas sākuma fāzē. Nepilnie desmit gadi ir īss periods, lai kvalitātes vadības popularitātes un apzināšanās līmenis pietuvinātos Eiropas attīstīto valstu līmenim.
Latvijā darbojas vairāki kvalitātes sertifikācijas un standartizācijas centri, kā arī organizācijas, darbojas vairākas izglītības un apmācības institūcijas, kuras sagatavo kvalitātes vadības speciālistus. Toties organizācijas personāls, tai skaitā arī kvalitātes personāls, bieži norāda uz eksistējošo sistēmu nepilnībām un vājajām pusēm, kā arī uz citām grūtībām, ar kurām viņiem nācās sastapties, izstrādājot un ieviešot kvalitātes sistēmas savos uzņēmumos. Vislielākās problēmas rodas, izstrādājot un ieviešot kvalitātes sistēmas pārejas periodā, ja tās neiedarbojas, nespēj pretoties un pielāgoties iekšējiem un ārējiem faktoriem. Sistēma, kas nespēj nodrošināt kvalitātes vadības procesus, ir ne tikai nevajadzīga, bet kļūst par traucējošu blakus elementu, uzliekot pienākumu kvalitātes personālam rūpēties par to. Tas nevar neatsaukties uz uzņēmuma kopējo darbu. Uzņēmums nespēj pilnā mērā nodrošināt pamat procesu pilnvērtīgu darbību, izvirzīto mērķu un uzdevumu sasniegšanu. Pirms kvalitātes vadības sistēmas izstrādes un ieviešanas, sākotnēji uzņēmuma vadībai un vēlāk visiem organizācijas darbiniekiem skaidri jāsaprot un jāapzinās, ka kvalitātes nodrošināšanas un vadības sistēmas ieviešana nav mirkļa jautājums un nemaz ne īslaicīgs process. To nevar iegādāties un ievietot organizācijā un darba procesā, kā iegādājoties iekārtas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230225
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties