Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185065
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izcilas uzņēmējdarbības modelis (TQM) tiek uzskatīts par augstāko uzņēmējdarbības izcilības modeli organizācijas vadībai. Visaptverošā kvalitātes pārvaldība ietver uzņēmuma vadību, politiku un stratēģiju, personāla vadību, resursus, procesus, klientu apmierinātību, darbinieku apmierinātību un ietekmi uz sabiedrību. Vairāki visaptverošās kvalitātes vadības principi ir ietverti standartā ISO 9001:2000, tomēr TQM daudz plašāk apskata ilgtermiņa uzņēmuma darbības analīzi, uzlabošanās iespējas, ietekmi uz sabiedrību. Šis modelis ir pamatā Eiropas un Latvijas kvalitātes balvām, novērtējot uzņēmumu sniegumu pēc noteiktu punktu skalas, saskaņā ar Eiropas kvalitātes nodrošināšanas fonda EFQM kritērijiem.
Visaptveroša kvalitātes pārvaldība ir pieeja, kā pārvaldīt organizāciju (pieeja organizācijas vadīšanā), kas vērsta uz kvalitāti, balstīta uz visu tās darbinieku līdzdalību un orientēta uz ilgstošiem panākumiem, ko panāk, apmierinot klientus un sniedzot labumus (nodrošinot labklājību) organizācijas darbiniekiem un visai sabiedrībai.
Apziņa par kvalitatīvi veiktu darbu ir priekšnoteikums organizācijas panākumiem. Tā darbiniekiem sniedz apmierinātību ar darbu un tādējādi nodrošina zemu darbinieku mainību. Tādēļ KV sistēmā jāintegrē darbinieku izglītošana un kvalifikācijas celšana.
Funkcionējošai kvalitātes pārvaldības sistēmai svarīga ir informācijas plūsma starp atsevišķām organizācijas nodaļām, kuru kvalitāte un informācija ir nedalāmi saistīti. Nepieciešama produktīva, efektīvi funkcionējoša informācijas sistēma.
Visaptveroša kvalitātes vadība ir tāda uzņēmuma iekšējā kultūra, kurš ir apņēmies, nepārtraukti pilnveidojoties, sasniegt klientu apmierinātību. Šī kultūra atšķiras dažādās ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas nozarēs, kā arī dažādās valstīs, bet tai ir vienoti būtiskie principi, kas tiek ieviesti, lai nodrošinātu uzņēmumam lielāku tirgus daļu, palielinātu ienākumus un samazinātu izmaksas.
ISO 8402:1994 definē Visaptverošu kvalitātes vadību (Total Quality Management (TQM)) kā vadības pieeju uz kvalitāti centrētā uzņēmumā, pamatojoties uz visu darbinieku līdzdalību un ilglaicīgu mērķu nospraušanu. To var sasniegt ar klientu apmierinātību un ieguvumiem visiem darbiniekiem un sabiedrībai. Citiem vārdiem, Visaptveroša kvalitātes vadības filozofija uzņēmumam ir veids, kā tam izpildīt visu ieinteresēto pušu vēlmes un gaidas efektīvi un produktīvi, nepārkāpjot ētiskās vērtības. Visaptveroša kvalitātes vadība ir domāšanas veids par uzņēmuma mērķiem, organizēšanu, procesiem un cilvēkiem, lai nodrošinātu to, ka visi procesi tiek veikti pareizi ar pirmo reizi. Šis domāšanas process var mainīt visa uzņēmuma, kā arī strādājošo attieksmes, uzvedību un palielināt pozitīvus rezultātus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174159
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties