Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:341322
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kvalitātes jēdziens mūsdienās ir ieņēmis īpašu vietu. Pateicoties sīvai konkurencei pasaules tirgū un sabiedrības informētībai, uzņēmēji arvien vairāk saprot kvalitātes sistēmas nozīmi. Un tādēļ cenšas pilnveidot uzņēmumu iekšējās un ārējās norises. Kvalitātes būtība cilvēkus jau saistījusi kopš seniem laikiem.
Literatūrā minēti vairāki fakti, kas liecina par kvalitātes esamību vēl pirms apmēram 20 gadsimtiem. Šeit var pieminēt slaveno Ķīnas imperatora māla armiju, kas izvietota imperatora kapenēs. Tie ir 8000 dabiska izmēra māla kareivji ar dažādiem ieročiem un atšķirīgām sejas izteiksmēm. Kāds no Amerikas vadošajiem ekspertiem senās Ķīnas kultūras jautājumos atzinis, ka Šaņu-Iņu laika ķīniešu amatnieku tehnika bijusi augstāka nekā tā, ko bronzas skulptūru veidošanā izmantojuši Itāļu dižrenesanses mākslinieki. Pieminēšanas vērta ir Senās Ēgiptes „Mirušo grāmata”. Vēlākā periodā – 11. gadsimtā parādījās proves zelta un sudraba izstrādājumiem, izveidojās amatnieku apvienības.
Pirmā pasaules kara laikā kvalitāte kļuva par ļoti aktuālu jautājumu. Pirmais pasaules karš pārtrauca karā iesaistīto valstu veiksmīgo attīstību. Ievērojami samazinājās ne tikai ražošanas jaudas un izejvielu avoti, bet radīja arī speciālistu trūkumu. Uzņēmumi, kas turpināja ražošanu, bija spiesti ar šiem faktoriem rēķināties. Un tomēr šīs ražotnes iespēju robežās centās nodrošināt nepieciešamo preču daudzumu un to dizaina kvalitāti.
Otrā Pasaules kara sākumā sabiedroto flotes piedzīvoja ievērojamus zaudējumus. Amerikāņi vēlējās nekavējoties būvēt jaunus kuģus, un uzsāka plašu darbību šajā jomā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties