Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:188878
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra ir daudzpusīgs jēdziens, kuru katrs izprot savādāk un vienas noteiktas definīcijas šim jēdzienam nav. Tam var dot tikai vispārinātu skaidrojumu, kuru katrs izprot savādāk. Patiesībā kultūru nevar ietvert īsā definīcijā, kaut gan nereti to lieto sašaurinātā ziņā, attiecinot to uz mākslu, teātri, literatūru u.tml. Kultūra vienmēr ir bijusi cieši saistīta ar cilvēku, jo cilvēks ir tas, kas to veidojis visos laikos.
Tiek uzskatīts, ka kultūra ir kaut kas kolektīvs, kopīgs un ka tā ir jādala ar citiem (nekad nebūs tīra individuāla kultūra), tai ir jāpiemīt kādai simboliskai izpausmes formai, tai ir kāds modelis, secība vai sistemātiskums, tai ir izteiktas dimensijas, tai ir dinamisks turpinājums laiku laikos (kultūra dzīvo un mainās, tai ir vēsture un potenciālā nākotne).
Kultūras visas funkcijas ir sociālas, jo tām ir jānodrošina gan kolektīvā dzīve, gan katra cilvēka individuālā darbība, uzvedība un saskarsme ar apkārtējo vidi. Atsevišķā grupā var apvienot tās kultūras funkcijas, kuras ir saistītas ar cilvēku sociālo integrāciju – savstarpējo konsolidāciju un mijiedarbību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties