Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:279570
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) vakar aicināja Tieslietu, Iekšlietu un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju mēneša laikā izstrādāt priekšlikumus par bargākiem sodiem kūlas dedzinātājiem.
"Tā ir slimība. Dedzinātāji ir jāņem ciet un jāliek strādāt," uzsvēra valdības vadītājs. Viņš uzskata, ka par savu īpašumu neapkopšanu un kūlas dedzināšanu personām varētu piemērot visbargākos sodus, pat tās apcietinot un liekot strādāt vides sakopšanā. "Lai pļauj, zāģē un darbojas," norādīja premjers.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam no budžetā ieplānotajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirti 186 000 latu, lai varētu iegādāties nepieciešamo degvielu, uzturēt kārtībā transportlīdzekļus, kā arī ugunsdzēsējiem apmaksāt nostrādātās virsstundas.
Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) uzskata, ka kūlas dedzināšanas galvenais iemesls ir nesakoptie īpašumi, tāpēc būtu jānosaka bargāki sodi, rosinot īpašniekus apart savus laukus. Pretējā gadījumā kūla degs arī turpmāk.
Vienlaikus vides ministrs uzskata, ka valstij būtu jāsniedz palīdzība maznodrošinātajiem un tiem ļaudīm, kuri vecuma dēļ nav spējīgi apkopt savus īpašumus.
Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP) žurnālistiem sacīja, ka, lai sauktu pie atbildības vainīgos, grūtības ir ar kūlas dedzinātāju notveršanu. Pieķerot kādu pie degoša lauka, viņš apgalvo, ka nevis dedzina, bet dzēš.
Līdz 8. maijam Latvijā bija reģistrēti 5115 kūlas degšanas gadījumi, pērnās zāles dedzināšanas izraisītās ugunsnelaimēs šogad gājuši bojā seši cilvēki, bet astoņi cilvēki cietuši. Kūlas izraisītos ugunsgrēkos šogad nodegušas 439 ēkas, liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties