Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815438
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kravas plāna sastādīšana
1. Prasības
Kravas plānā sagatavota visa informācija, kas saistīta ar paredzēto kravas operāciju. Kravas plānu sagatavo vecākais stūrmanis, kurš arī ir atbildīgs par kravas operācijām. Kravas plānā ietilpst:
• Cargo Distribution On Arrival- grafiski paradīti visi tanki, tanku sastāvs, kravas daudzums, u.t.t. pirms ieiešanas ostā
• Cargo Distribution On Departure – tanku sastāvs pēc iziešanas no ostas
• OperationsTime Bar Diagram- visu atsevišķo operāciju grafiks pēc laika
• Notes To Operations- paradīts kuras līnijas un sūkņi tiks lietoti, kuri vārsti, operācijas, kuras prasa īpašū uzmanību
• Pre- Calculated Hull Stresses
• Cargo Information
• Cargo Transfer Information And Limitation
• Emergency Stop Procedures
• Terminal Safety Information
• Signatures- paraksta Chief Off, kuģa kapteinis, krasta Loading Master, ka arī 2. un 3. palīgs un pumpman
Nepieciešamās kuģa stabilitātes un diferenta ( galsveres ) saglabāšana pie iekraušanas, izkraušanas un pārvadāšanas - Sastādot kravas plānu ļoti svarīgi ir ievērot kuģošanas drošību, kas galvenokārt nozīme kuģa stabilitātes un diferenta nodrošināšanu. Savukārt kuģa stabilitāte, izturība un diferents ir atkarīgi no horizontālās un vertikālās kravas izvietošanas kuģī.
Nākošā kravas plāna sastādīšanas posmā krava pareizi jāizvieto kuģa tilpnēs, izejot no tās fiziskām un ķīmiskām īpašībām. No tā atkarājas kā kravas pārvadāšana bez bojājumiem un zaudējumiem, tā arī kuģošanas drošība.
Katras kuģa tilpnes iekraušanas / izkraušanas laiks ir atkarīgs no kravas izvietošanas un nostiprināšanas veida, tādēļ, veicot šo darbu, jācenšas paplašināt iekraušanas / izkraušanas operācijas tilpnēs.
Kravai, kas tiek izkrauta pirmajā kuģa ieiešanas ostā, jābūt virspusē, bet nākošās ostās attiecīgi zemāk, bet tanī pat pašā laikā jāgādā par kravas drošību.
Jūras pārvadājumu pieredzes un zinātnisko pētījumu apkopojums ļauj noteikt vispārīgos principus, kuri jāievēro, sastādot kuģa kravas plānu.
Parasti kravas plāns tiek sastādīts pirms kuģa ienākšanas ostā. To sauc par iepriekšējo plānu, kas ļauj sīki izskatīt un ievērot visus apstākļus un noteikumus un izstrādāt šī plāna optimālo variantu.
Pirms kuģa iekraušanas kā arī iekraušanas procesa plānā var tikt izdarīti grozījumi kravas sastāva izmaiņu vai citu iemeslu dēļ. Tomēr starp iepriekš sastādīto un izpildīto kravas plānu nav būtisku atšķirību, dažas izmaiņas parasti notiek iekraujot dažādu kravu nelielās partijas, bet, pārvadājot masveida kravu, atšķirību gandrīz nav.
Kravas plānu apstiprina un par tā pareizību atbild kuģa kapteinis.

2. Kravas plāna aprēķina un sastādīšana kārtība.
Kā jau augstāk minēts kravas plāna sastādīšanas galvenais uzdevums ir racionāla kravas izvietošana kuģī. Šī uzdevuma risināšana notiek sekojošā kārtībā:
1) Kravas daudzuma, kuru var uzņemt kuģis dotajā reisā, aprēķināšana.
2) Tādu kravu izvēle, kura dod iespēju maksimāli izmantot kuģa kravnesību un tilpumu, vai arī dod maksimālo frakta summu.
3) Kravas sadale kuģa sekcijās pēc svara.
4) Kravas izvietošana atsevišķās tilpnēs.
5) Diferenta aprēķināšana un pārbaude uz kuģa ienākšanas momentu ostā.
6) Kuģa stabilitātes aprēķināšana, pārbaude un izlabošana uz to pašu momentu
Izejas dati šiem aprēķiniem kuģa garums starp perpendikuliem, kuģa platums kuģa augstums (borta augstums) iegrime ar kravu, iegrime bez kravas, tonnas uz 1 cm iegrimes, auguma centra novirze no ķīla un vidējās brangas, pilnkravas ūdensizspaids, kuģa ātrums ar kravu un bez kravas (ar balastu).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231155
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties