Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169687
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

HISTORIOGRĀFIJA.
Literatūrā, it sevišķi grāmatās, kas ir vispārīgas grāmatas par viduslaikiem vai Krusta kariem kopumā, reti ir uzsvērts tāds aspkets kā Krusta karu ietekme medicīnas attīstībā. Pārsvarā vienkārši tiek atzīmētas arābu zināšanu nestās izmaiņas Rietumeiropas medicīnā, bet autori neuzsver Krusta karu nozīmi šajā gadījumā. Specifiskās grāmatās, piemēram, „Medieval Medicine” Krusta karu nozīme medicīnas attīstībā tiek atzīta.

SECINĀJUMI
Atbilstoši darba mērķim, tika noskaidrots, ka Krusta kari visai būtiski ietekmēja medicīnas attīstību viduslaikos. Pirmkārt, Krusta kari veicināja krustnešu, eiropiešu saskarsmi ar arābu kultūru, līdz ar to arābu medicīnas gudrības arvien lielākos apjomos nonāca Rietumeiropā. Arābu medicīnas zināšanas, no arābu valodas latīniski pārtulkotie darbi, ir nozīmīga eiropeiskās medicīnas sastāvdaļa, kas veicināja tās attīstību, tāpēc ir svarīgi, ka Krusta kari bija šo zināšanu ieplūšanas stimulējošais faktors. Otrkārt, Krusta karu nozīme Rietumeiropas medicīnas attīstībā saistāma arī ar Hospitāliešu ordeņa dibināšanu un Jeruzalemes slimnīcas izaugsmi, kas kļuva par tālaika hospitāļu ideālu un rezultātā visā Rietumeiropā aizvien straujāk izplatījās līdzīgas iestādes un medicīniskā aprūpe un tās kvalitāte pilnveidojās.


Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties