Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795506
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2012. gada novembrī BBC atkal uzrāva vecās skandāla rētas. Ziņu raidījumā Newsnight tika ziņots, ka cienījams Britu Konservatīvās partijas politiķis, kurš nācis no Mārgaretas Tečeres laika, iesaistīts bērna seksuālās izmantošanas skandālā Ziemeļvelsā. Mikroblogošanas vietnē Twitter izskanēja runas, ka tas varētu būt cienījamais Lords Makalpīns (Lord McAlpine). Makalpīns izplatīja ziņojumu, ka noliedz jebkādu saistību vai dalību šādā noziegumā un ka iesūdzēs tiesā vainīgo par nepatiesas informācijas izplatīšanu. BBC atbalstītāji mobilizējās aizsardzībā un izziņoja, ka šāda ziņa nākusi no Makalpīna politiskajiem pretiniekiem, un nosoda šādu histērisku reakciju. Lai arī kā, bet BBC samilza vēl lielāka korporatīvā krīze, un tā rezultātā organizācija vaļsirdīgi atvainojās un paziņoja par visu Newsnight pētījumu apturēšanu, balstoties uz iepriekšējām problēmām ziņu raidījuma komandā. Turklāt organizācija samaksāja Lordam Makalpīnam morālo kompensāciju par reputācijas graušanu 185 000 sterliņu mārciņu apmērā. Kaut arī šim bija netieša saistība ar Savila skandālu, kritikas kalns, kas gāzās pār BBC par tās bezatbildīgo žurnālistiku lika organizācijas direktoram atkāpties. Savukārt, Etvisls paziņoja, ka viņš uzņemas atbildību par nepieņemamajiem žurnālistikas standartiem Newsnight pētījumos, un atkāpās. Viņa kritiķi turpināja apvainot Entvislu par nemākulību BBC komunikācijā par Savila skandālu un organizācijas reputācijas bojāšanu.
Šim raidījumam bija vēl kādas sekas, jo BBC paziņoja, ka Pīters Ribons (Peter Ribbon), Newsnight raidījuma galvenais redaktors, atkāpjas. Pīters Ribons vairākus gadus veiksmīgi bija veidojis Newsnight raidījumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties