Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380172
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 44 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VADĪBAS METODES KĀ ORGANIZĀCIJAS MĒRĶU SASNIEGŠANAS LĪDZEKLIS    3
2.  PRIEKŠNOTEIKUMI LABVĒLĪGA PSIHOLOĢISKA MIKROKLIMATA IZVEIDEI ORGANIZĀCIJĀ    3
3.  KRITIKAS UN SODU IZMANTOŠANAS IETEKME    3
  SECINĀJUMI    3
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA   
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar privātā sektora attīstību uzņēmējdarbībā, organizāciju vadītājus, darbiniekus un citus interesentus, nodarbina jautājumi, kas saistīti ar organizācijas iekšējo dzīvi, attīstību, tās efektīvu funkcionēšanu, jautājumiem, kas saistīti ar sekmīgu personāla vadību. Lielākoties atbildīgi par visiem šiem procesiem ir organizāciju vadītāji. Kā zināms, tomēr ne visas organizācijas darbojas sekmīgi, sasniedz savus mērķus, spēj panākt labu komandas darbu, piesaistīt kompetentus darbiniekus, izveidot labvēlīgu iekšējo organizācijas mikroklimatu, kas sekmētu personāla darbu. Kas būtu jāzina un kā būtu jārīkojas vadītājam, koordinējot personāla darbu organizācijas mērķu labad un, sastopoties ar grūtībām šajos procesos? Cik lielā mērā vadītājs ir atbildīgs par savu darbinieku un visas organizācijas veiksmēm un neveiksmēm? Tie ir jautājumi uz kuriem atbildi sniedz ne mazums grāmatu, publikāciju, mācību iestāžu u.c. Tomēr reālajā situācijā daudzi vadības mehānismi nedarbojas un mērķi netiek sasniegti. Kādēļ tas tā notiek? Šis jautājums, ar kuru esmu saskārusies savā praktiskajā pieredzē, atbildes liek meklēt pašu vadītāju personībā, viņu attieksmē pret padotajiem un galvenais viņu izmantoto vadības metožu arsenālā.
Vadītāja funkciju sekmīga izpilde ir viens no galvenajiem organizācijas efektivitātes kritērijiem. Vadītājs bez savu tiešo funkciju veikšanas nodrošina arī saikni organizācija – sabiedrība – darbinieks. Īpašu lomu vadītājam piešķir attiecības ar padotajiem. Vadītāja vara nav tikai šīs varas īstenošana organizācijas mērķu sasniegšanas labad. Tā var izraisīt gan pozitīvu, gan negatīvu efektu. Tā var nodrošināt gan darbinieku apmierinātību ar darbu un piederību attiecīgajai organizācijai, gan arī panākt pretēju efektu. Vadītāja darba stils ir viņa attieksme pret padotajiem, organizāciju u.c. Tas vistiešākajā veidā var ietekmēt cilvēkiem būtiskas vērtības – pašcieņu, vēlmi attīstīt sevi un savas spējas. Ir diezgan maz cilvēku, kas materiālu vai karjeras apsvērumu dēļ ļautu izturēties pret sevi vai sev nozīmīgām vērtībām aizvainojoši, bez cieņas no vadītāja puses, paciestu sliktas darba attiecības ar kolēģiem. Vadītāja funkcijas, lomas, līderības stils ir katras organizācijas neatņemama sastāvdaļa, un sekmīgas, veselīgas organizācijas kritērijs.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1176792
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties