Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:700447
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pamatdaļa    5
1.  Cilvēks un Dievs    5
2.  CILVĒKS un DIEVA ATTĒLS    5
3.  Cilvēks un svētības    6
4.  Cilvēks un brīvība    8
5.  Cilvēks un mīlestība no kristīgās ētikas viedokļa    8
6.  Cilvēks un piedošana    10
7.  Cilvēks un līdzcietība    11
8.  Cilvēks un sirdsapziņa    12
3.  Secinājums    14
4.  Izmantota literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

1.Cilvēks un Dievs.
Kāda tad ir tā dzīve, ko mums piedāvā Kristus? Kā iemantot vislielāko Labumu? Kāds ir tas ceļš, kurš mums būtu jāiet, lai mēs neietu uz nāvi, bet uz dzīvību? Atbildi mēs varam atrast Evaņģēlijā. Kāds bagāts jauneklis piegāja pie Jēzus un jautāja:
"Labais Macītāj, kas man labs jādara, lai es iemantotu mūžīgo dzīvi?" Un Jēzus viņam atbildēja: "Ko tu Man jautā par labo, tikai viens ir Labs - Dievs." Uzstādot jautājumu, kas iziet no pašiem sirds dziļumiem, jauneklis gribēja uzzināt, kā lai sasniedz visaugstāko dzīves jēgu. Šis jautājums attiecas uz absolūto Labumu, kas mūs pievelk un aicina, kas ir Dieva aicinājuma atbalss5.
Jēzus turpina: "Ja tu gribi ieiet mūžība, tad pildi baušļus. " Tā kā tikai Dievs ir Labs, tad tikai Viņš var dot atbildi uz šo jautājumu. Dievs Savā mīlestībā radīja cilvēku un deva tā dzīvei mērķi, ierakstot Likumu cilvēka sirdī (sk. Rom.2,15). Vēlāk Sinaja kalnā "Dievs uzrakstīja uz Likuma plāksnēm to, ko cilvēki nelasīja savas sirdīs" (sv.Augustins). Tātad, Jēzus Savā atbildē parāda visciešāko saikni starp mūžīgo dzīvi un Dieva baušļu ievērošanu. Viņš tos apstiprina kā mūsu pestīšanas noteikumu un ceļu6.
Bagātais jauneklis atbild Jēzum: "To visu esmu pildījis kopš jaunības, kā vēl man trūkst?" Šis jauneklis, kas pildījis baušļus kopš jaunības, stāvot Jēzus priekšā, jūt, ka tā vēl nav pilnība. Un Jēzus viņam atklāj pilnības ceļu: "Ja gribi būt pilnīgs, ej, pārdod visu, kas tev ir... Tad nāc un seko Man!" Tātad, jauneklis, kas līdz šim izpildījis visus baušļus, saviem spēkiem vairāk nespēj. Lai ietu tālāk, ir jābūt brīvam: "ja' gribi" un jāpieņem Dieva žēlastības dāvana: "nāc un seko Man!"
Mēs redzam, ka pilnības ceļš ir Kristus atdarināšana, sekošana Viņam, aizliedzot pašam sevi un savu personisko labumu. Tas ir aicinājums, kuru mācekļi sapratis tikai pēc Kristus augšāmcelšanās, kad Svētais Gars apskaidros viņus pilnā patiesībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1184952
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties