Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:139296
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kristietības dibinātājs ir Jēzus kristus, un kristietības normas ir dziļi iespaidojušas to sabiedrību, kurā mēs dzīvojam. Ja esam redzējuši citas zemes zinām, ka tur cilvēkiem ir citas uzvedības normas; turienes māksla, arhitektūra ir citāda, arī attiecības ģimenē būtiski atšķiras no tām, pie kādām esam pieraduši mēs. Arī mēs citu valstu, kultūru pārstāvjiem šķietam savādi un eksotiski. Viņu acīs mēs esam kristieši – neatkarīgi no tā, vai patiesi tādi esam. Ar to ir domāta kristīgā kultūra, jo tā ir veidojusies kristietības 2000 gadu ilgās pastāvēšanas iespaidā.
Kristietība ir pasaulē visvairāk izplatītā reliģija, kuras piekritēji (1800 miljoni) dzīvo netikai Eiropā, bet arī Austrālijā, Āzijā un Amerikā. Kristietības vērtību orientācija ir iespaidojusi mūsdienu priekšstatus par morāli, cilvēka tiesībām, brīvību, demokrātiju, nepieciešamību rūpēties par ikvienu sabiedrības locekli. Kristietība būdama mijiedarbībā ar dažādām kultūrām, tomēr nekad pilnībā nav saaugusi ar kādas vienas tautas, sociālās grupas vai valsts interesēm, lai gan ir bijuši periodi, kad tā arī izmantota kā ideoloģija. Ar to saistītas tumšās lappuses kristietības vēsturē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties