Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:534144
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

No daudzu izziņas izdarītāju, prokuroru un tiesnešu intervijām dzirdēts teiciens: "Pats smagākais tiesas procesā ir noteikt taisnīgu sodu".
Tieši šis fakts vairāk vai mazāk mani ieinteresēja rakstīt tieši par tematu "Kriminālsoda jēdziens un mērķis". Turklāt darba procesā aprakstīju ne tikai "sausus" kriminālsoda un tā mērķa definējumus, bet arī izklāstīju krimināltiesību speciālista un virsprokurora viedokļus saistībā par kriminālsoda būtību, īpašībām un tā mērķi, kas manuprāt šī darba izstrādes procesu padarīja interesantu un izglītojošu.
Par šī patstāvīgā darba pamatavotiem izmantoju Krimināllikumu, Latvijas kriminālprocesa kodeksu un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedras docētāju Ulda Krastiņa, Valentijas Liholejas un Aivara Niedres mācību grāmatu "Krimināltiesības".
Sods savā būtībā, no vienas puses, ietver sevī noteiktu labumu ierobežošanu vai atņemšanu vainīgajai personai, no otras puses - tas audzina cienīt likumus, kā pašu sodīto, tā arī citas personas, pildot preventīvo funkciju un atturot tās no tiesībpārkāpumiem.
Ar sankcijas palīdzību tiek realizēta valsts negatīvā nostāja attiecībā uz prettiesiskām darbībām. Sankcijas sevī ietver valsts piespiedu līdzekļus - sodus, kuri tiek piemēroti tiesību pārkāpējiem, pie tam sankcija ir valsts oficiāli deklarēts brīdinājums tiem, kas nevēlas pildīt tiesību normu prasības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1150227
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties