Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356644
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Noziedzīga nodarījuma izmeklēšanas procesa gaitā primārais, kas ir jāizdara, ir jāsastāda darbību plāns, pie tam, tāds, lai aktīvi virzītu uz priekšu izmeklēšanas procesu. Viens no plāna nosacījumiem ir iespējamo versiju izvirzīšana, kuru pārbaudes rezultātā iespējams izmantot par pamatu izmeklēšanas plāna sastādīšanai. Noziedzīga nodarījuma izmeklēšana ir tas periods, kad vēl nekas nav zināms par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas apstākļiem, bet tikai iespējams izvirzīt kādu versiju jeb variantu, tas ir, vienu no vairākiem savā starpā atšķirīgiem kāda fakta, notikuma aprakstiem, izklāstījumiem vai izskaidrojumiem, vienu no interpretācijām, iztulkojumiem. Izcelsme vārdam versija no viduslaiku latīņu versio – pavērsiens, vai arī vertere - (pa)griezt. Iestrādāts speciālajos kriminālistikas terminos.
Izmeklēšanas versija ir hipotēzveida pieņēmums par izmeklējamā notikuma iespējamo raksturu un iespējamo tā izmeklēšanas ceļu. Noziedzīga nodarījuma izmeklēšu veic, lai noskaidrotu vēl nezināmus apstākļus par kādu notikumu, līdz ar to ir nepieciešams vispirms atlasīt kādu pieņēmumu (hipotēzi) un pēc tam pārbaudes ceļā to var atspēkot vai arī pieņemt kā patiesu. Versijas pamatā vienmēr ir jābūt šim hipotētiskajam pieņēmumam. Versija tiek vienmēr izstrādāta tikai balstoties uz dažāda rakstura informāciju, bet ne tikai uz sākotnēji iegūto informāciju, nevis uz kaut kādu baumu, dažādu personu spriedelējumu. Tāpēc tiek izšķirtas tādas raksturīgās versijas, kā
procesuālā informācija, kur informācija tiek iegūta virzot procesu izdarot izmeklēšanas darbības, tai ir juridisks spēks (objektīvs raksturs)
operatīvā informācija, kuru atzīst par objektīvu un pareizu, bet kā pieņēmumu, jo ne vienmēr operatīvo informāciju iespējams pārbaudīt
masu saziņas līdzekļi, jo darbojas daudz sabiedriskās organizācijas, kas pēta korupcijas problēmas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122926
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties