Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:948174
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Krievijas – Baltijas attiecību vēsture    3
2.  Krievu minoritātes konflikts Baltijas valstīs    6
3.  Krievu minoritātes jautājums Krievijas – ES attiecību kontekstā    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Krievijas un Baltijas attiecību vēstures attīstība pagājušā gadsimtā ir bijusi sarežģīta un arī patlaban aktuāla, jo Baltijas valstis Krievijas imperiālisma tieksmju un Padomju Savienības okupācijas dēļ pieredzēja gan sovjetizāciju, gan tā sabrukumu 90. gados. Neskatoties uz vēstures gaitu Baltijas valstis kā post-komunistiskā telpa ir saglabājusi daļu no padomju mantojuma. Nosakot, ka Baltijas reģions atgūs neatkarību, tika veidotas izteikti nacionālas valstis, kas balstīja savus pārvaldes principus nacionālos principos. Krievija, vēloties saglabāt savu ietekmes sfēru Baltijas reģionā, asi ir vērsusies tieši pret Igaunijas un Latvijas politiku krievu kā nacionālās minoritātes jautājumā – izdalot gan valodas, kā arī to tiesību problemātiku.
Baltijas valstu nacionālā identitāte ir veidojusi šo valstu gan iekšpolitiku, gan ārpolitiku pilsonības jautājumos. Nacionālo valstu etniskais sastāvs ir ietekmējis Baltijas valstu politiku attiecībā pret Krieviju, kā arī iespēju savu nostāju šajos jautājumos pozicionēt arī ES. Krievijas nācijas pārstāvji, kuri pastāvīgi uzturas Baltijas valstīs kopš neatkarības atgūšanas, kā arī nav vēlējusies integrēties tās sabiedrībā un pieņemt attiecīgās valsts pilsonību, rada dažādas pretrunas politiskajos mērķos. Šīs pretrunas tiek izpaustas gan iekšpolitiski, gan ārpolitiski – krievu nācijas pārstāvji ne tikai vēlas saglabāt savu identitāti un kultūru, bet arī saglabāt ietekmi, kā arī tiesības izlemt par valsts politisko attīstību – piedalīšanās vēlēšanās, referendumos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties