Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:584211
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krievija ir viena no lielākajām valstīm pasaulē, tās teritorija aizņem 17,1milj. km2, tajā dzīvo 150 milj. iedzīvotāju. Krievijas teritorija atrodas gan Eiropā, gan Āzijā, tai ir gara sauszemes un jūras robeža, izeja uz 3 okeānu jūrām. Par Krievijas impērijas rašanos var uzskatīt 16.gs., kad Maskavas lielkņazi pabeidza Krievu zemju apvienošanu.Tālākā valsts veidošanās bija saistīta ar nemitīgu teritoriju paplašināšanu gan iekarojumu, gan kolonizācijas ceļā. Joprojām strīdus ābols Krievijas un Japānas attiecībās ir Kuriļu D-salas un Mazās Kuriļu grēdas saliņas. Šīs salas piederēja Japānai, bet 1945.g. tās ieguva PSRS.
Milzīgās teritorijas dēļ Krievijas ekonomģeogrāfisko stāvokli nevar vērtēt viennozīmīgi.Visizdevīgākais stāvoklis ir Krievijas Eiropas daļai, kas ir tuvu attīstītiem reģioniem – Z-eiropas un R-eiropas valstīm, ar kurām saista labs transporta tīkls, kā arī Viduseiropas valstīm, ar kurām ir vēsturiski veidojusies sadarbība. Krievijas iekšējiem rajoniem ir daudz neizdevīgāks novietojums, taču daļa no tiem ir bagāti ar dabas resursiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties