Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808892
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kredīts — naudas vai citu atvietojamu lietu aizdevums, ko fiziskajām vai juridiskajām personām sniedz kredītiestāde un kas dod tiesības šīm personām rīkoties ar naudu vai citām atvietojamām lietām un uzliek saistības atdot naudu vai citas atvietojamas lietas ar vai bez procentiem1. Tā ir rakstīts kredītiestāžu likuma 1. panta 5. punktā.
Pēdējo gadu laikā izsniegto kredītu daudzums ir krietni palielinājies, tomēr Latvija vēl atpaliek no vairuma Rietumu valstu, kurās iedzīvotāju parādsaistības ar bankām ir desmitkārt lielākas nekā Latvijā un kurās dzīvot uz parādu ir ļoti populāri.
Kredīta resursi tiek izmantoti atkarībā no valsts ekonomiskā stāvokļa. Jo vairāk tiek ņemti un izsniegti kredīti, tas liecina par to, ka gan uzņēmēji, iedzīvotāji ir droši, ka aizņēmumu spēs atmaksāt, jo ir stabili ienākumi, arī bankām līdz ar to ir mazāks risks. Kredīta izsniegšanas daudzums liecina par pietiekami lieliem noguldījumiem bankās.
Par kredītu kā finansiālu līdzekļu aizdevumu var runāt sākot no banku rašanas pagājušā gadu tūkstoša 13. - 14. gadsimtā. Un attīstoties banku sistēmai, tik arī attīstītas un izkoptas kredīta došanas un ņemšanas likumsakarības. Un arī šodien pārsvarā kredītus izsniedz bankas.
Šī referāta mērķis ir izskaidrot un noskaidrot kredītsistēmas pamatprincipus un daudzas citas lietas, kas saistītas ar mūsdienu kredītiem un kredītsaistībām.
Visa veida kredītus Latvijas Republikā var izsniegt reģistrēta kredītiestāde. Kredītiestāde — uzņēmējsabiedrība, kas dibināta, lai pieņemtu noguldījumus un citus atmaksājamos līdzekļus un savā vārdā izsniegtu kredītus. Kredītiestādēm ir saistoši Latvijas Bankas padomes saskaņā ar Kredītiestāžu likumu izdotie normatīvie norādījumi un noteikumi par kredītiestāžu darbību regulējošām prasībām un raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un pārskatu iesniegšanas kārtību. Kredītiestādes pienākums ir LB noteiktajos termiņos iesniegt LB visu tās pieprasīto informāciju, kas nepieciešama LB funkciju veikšanai.LR kredītiestāde darbojas kā banka vai krājaizdevu sabiedrība, vai ārvalstu bankas nodaļa (filiāle).Vārdus “kredītiestāde”, “banka”, “krājaizdevu sabiedrība” vai šo vārdu savienojumu uzņēmuma (uzņēmējdarbības) nosaukumā vai reklāmas nolūkā var lietot tikai kredītiestādes, kurām ir LB izsniegta licence kredītiestādes darbībai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties