Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  KRATĪŠANAS DEFINĪCIJA    4
  KRATĪŠANAS VEIDI    5
  KRATĪŠANAS VEIKŠANAS PAMATI    8
  KRATĪŠANAS VEICĒJI    9
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    11
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Kratīšana un izņemšana ir patstāvīgas izmeklēšanas darbības, un minētajās izmeklēšanas darbībās līdzība ir saskatāma šo izmeklēšanas darbību sasniedzamajos mērķos, proti, abām šīm darbībām mērķis ir iegūt kriminālprocesā nozīmīgus priekšmetus vai dokumentus, kuriem būtu pierādījumu nozīme konkrētajā kriminālprocesā. Šīs izmeklēšanas darbības atšķiras ar to, ka veicot kratīšanu, ir jābūt pietiekamam pamatam uzskatīt, ka meklējamais objekts varētu atrasties konkrētā vietā vai pie konkrētas personas, savukārt veicot izņemšanu, procesa virzītājam jau ir konkrētas ziņas par meklējamo objektu, proti, ir skaidri zināma tā atrašanās vieta. Izņemšana no kratīšanas atšķiras arī ar to, ka meklējamo objektu loks ir plašāks kratīšanā nekā izņemšanā.
Kratīšanas pamats ir ar kriminālprocesa materiāliem apstiprināts pieņēmums, ka meklējamie objekti var atrasties noteiktā vieta vai pie konkrētas personas, un juridisku un tiesisku šo pamatu padara rakstveida lēmums, ko var izdot izmeklēšanas tiesnesis, vai neatliekamo gadījumus izmeklētājs ar prokurora piekrišanu. Gan procesa virzītājam, gan izmeklēšanas tiesnesim ir jāspēj sniegt atbilstošs un pietiekams pamatojums kratīšanas nepieciešamībai, lai ievērotu cilvēktiesības.
Lai veiktu kratīšanu vispārējā kārtībā ir nepieciešams izmeklēšanas tiesneša lēmums. Izvērtējot iesniegto ierosinājumu, izmeklēšanas tiesnesis vai nu apmierina to vai noraida, un, lai ierosinājums tiktu apmierināts ir nepieciešams, lai tas būtu atbilstoši noformēts un tajā būtu ietverti kriminālprocesā noskaidrotie fakti un apstākļi, pamatojums kratīšanas nepieciešamībai un precīzs meklējamo objektu saraksts.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1376421
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties