Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472007
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

To, ka korupcija ir kaut kas slikts, tagad Latvijā jau zina visi, par to runā ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskajā līmenī. Pēdējā laikā korupcija ir viens no valsts interešu fokusiem. Tādējādi mūsu mērķis šai darbā ir pierādīt, ka korupcija Latvijā ir sociāla problēma.
Latvijā ir raksturīgi, ka korupcijas jautājumu mēdz skandalizēt, bet sabiedrībā valda apjukums, trūkst nepārprotami formulētu un skaidri paustu kritēriju, kā arī vispāratzītu principu, uz kuru pamata balstīt savu nostāju pret koruptīvu rīcību. No tautas attīstības viedokļa tas ir svarīgi, jo korupcija izkropļo uzņēmējdarbību un grauj uzticību, kā arī neveicina demokrātijas attīstību.
Kas ir korupcija? Ko ar šo terminu saprot sabiedrība, un kā to definē dažādas starptautiskas organizācijas? Cik lielā mērā korupcija izplatīta Latvijā? Kādi tai ir cēloņi un sekas? Vai tās ir iespējams novērst? Kam un kas būtu jādara?
Tie ir jautājumi, kurus mēs aprakstīsim savā darbā.
Šī tēma mums nav sveša, jo iepriekš jau ar to esam saskārušās veicot pētījumu studentu vidū. Pētījumā izvirzītā hipotēze, ka sabiedrības neizpratne par korupcijas jautājumiem kavē šīs parādības apkarošanu, pierādījās. Studentu neizpratne par korupcijas jautājumiem un tās pieaugošo, negatīvo ietekmi valsts demokrātijai bija stimuls mums iesākto darbu apskatīt pamatīgāk.
Korupcijas jēdziens un definīcija
“Jēdziens corrumpire Romas likumā tika saprasts vispārējā kārtā kā (salauzt), sabojāt, iznīcināt, falsificēt, uzpirkt kā arī apzīmēja prettiesisku darbību, piemēram attiecībā pret tiesnesi. Šis jēdziens radās no latīņu vārdu salikuma “correi”- vairāki dalībnieki vienā no pusēm ar izpildīgu attieksmi sakarā ar vienīgo priekšmetu un “rumpere”- lauzt, sabojāt, pārkāpt, atcelt. Rezultātā izveidojās neatkarīgs termins, kurš noteica dalību vairāku (ne mazāk kā divu) personu darbībai, kuru mērķis ir " bojājums” normālā tiesas procesa gaitā vai sabiedrības lietu vadīšanas procesā.”(Labklājības ministrijas mājas lapa:www.lm.gov.lv.).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1190720
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties