Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290472
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta tēma būs “Kopīpašums”. Referātā izvērtēšu, kas radies pēc denacionalizācijas, privatizācijas un kādas iespējas to ir sadalīt, privatizēt.
Kopīpašums rodas tādā gadījumā, kad īpašuma tiesība uz vienu un to pašu nedalītu nekustamo īpašumu pieder vairākām personām nevis reālās, bet tikai domājamās daļās. Starp kopīpašniekiem pastāv īpašas valdījuma, lietojuma un rīcības attiecības, jo tiem visas šīs tiesības jārealizē kopīgi, tie ir savstarpēji saistīti un zināmā mērā ierobežoti, it īpaši rīcībā ar kopīpašuma objektu.
Visi kopīpašnieki, samērīgi ar katra daļu, saņem visus labumus, kādu kopējā lieta dod, un tādā pašā samērā arī nes zaudējumus, kādi tai rodas. Kopīpašnieki var būt gan fiziskas, gan juridiskas personas, kā arī nekustamais īpašums var būt kopīpašumā ar valsti vai ar pašvaldību.

Kopīpašuma rašanās pēc denacionalizācijas un privatizācijas

Pašlaik Latvijā ir diezgan daudz tādu namīpašumu, kuri pēc namīpašumu denacionalizācijas un atdošanas likumīgajiem īpašniekiem ir izveidojušies kā kopīpašuma objekti, kuros viens no īpašniekiem ir valsts vai pašvaldība. Šāda situācija radās sakarā ar to, ka nekustamais īpašums jau līdz 1940. gada 21. jūlijam ir bijis kopīpašums, un kāds no bijušajiem īpašniekiem vai viņa mantinieki nav pieteikušies un pieprasījuši namīpašuma atdošanu, un līdz ar to valsts vai pašvaldības īpašumā palika nepieprasītās domājamās daļas no nekustamā īpašuma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties