Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:577379
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katram būves īpašniekam CL paredz pienākumu, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, uzturēt savu būvi tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem (CL 1084. p.). Ja kāds no kopīpašniekiem veic nepieciešamos uzlabojumus, tad pārējiem kopīpašniekiem ir pienākums segt šos izdevumus samērā ar viņu domājamām daļām. Tas gan neattiecas uz gadījumiem, kad kopīpašnieks ir veicis nevis nepieciešamos izdevumus, bet gan, piemēram, veicis ēkas noformēšanu ar izgaismošanas lampiņām uz Ziemassvētkiem. Šādu izdevumu segšanu pārējiem kopīpašniekiem var prasīt tikai tad, ja šie izdevumi ir bijuši saskaņoti ar citiem kopīpašniekiem.
CL 1072. -1073 p. ir teikts, ka katra kopīpašnieka domājamā daļa kopējā lietā pieder vienīgi viņam. No tā izriet, ka kopīpašnieks ar savu domājamo daļu drīkst rīkoties pēc saviem ieskatiem, ja vien viņa rīcība neietekmē pārējo kopīpašnieku daļas. Katrs kopīpašnieks var viņam piederošo kopīpašuma daļu arī atsavināt vai ieķīlāt. Taču, ka ja kāds nekustama īpašuma kopīpašnieks atsavina savu daļu personai, kura nav kopīpašnieks, tad pārējiem kopīpašniekiem divu mēnešu laikā, skaitot no pirkuma līguma noraksta saņemšanas, pieder pirmpirkuma tiesība (2060. p. 2. d. un 2062. p.), bet gadījumos, kad pirmpirkuma tiesību nav bijis iespējams izlietot atsavinātāja vainas dēļ - izpirkuma tiesība (1381. un turpm. p.).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties