Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:841705
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tuvojoties Ziemassvētku laikam, arvien biežāk dzirdam aicinājumus ziedot slimajiem, pamestajiem, novārgušajiem. Katrs no mums izvēlas – darīt to vai nē. Katram no mums ir savs ziedošanas mērķis – vieni to dara regulāri, īpaši neizvērtējot, kam un kāpēc ziedo, citi – saskaņo ziedošanu ar saviem stratēģiskajiem biznesa mērķiem.
Filantropija jeb labdarība ir viens no veidiem kā sabiedriskas organizācijas visā pasaulē iegūst līdzekļus, bet šie līdzekļi var būt ne tikai materiālā izteiksmē, var ziedot organizācijai arī citas noderīgas lietas, piemēram, datorus, telpas. Filantropija atbalsta plašu sabiedrības vajadzību spektru, piemēram, sociālās vajadzības, mākslu un kultūru, pētniecību, stipendiju programmas u.c. Īsumā rezumējot, viens no labdarības veidiem ir ziedot organizācijai, ja atbalsta tās mērķus.
Par filantropiju jau bijām dzirdējuši kādus vairākus desmitus gadus atpakaļ, tomēr pēdējo gadu laikā arvien biežāk dzirdam jēdzienu – kopienu filantropija. Ko nozīmē šis jēdziens? Ziedot. lv mājas lapu var atrast šādu izskaidrojumu – kopienu filantropija ir viens no filantropijas izpausmes veidiem, kas definē piederību, atbalstu kādai konkrētai videi vai teritorijai. Ziedotājs, apzinoties savu piederību kādai kopienai vai videi – pagastam, pilsētai, novadam, mikrorajonam vai kvartālam, sniedz atbalstu tā attīstībai naudas, laika, prasmju vai citu resursu veidā. Ziedot var bijušai skolai, bērnu laukuma ierīkošanai vai koku stādīšanai savas dzīves vietas tuvumā. Organizētā un plānotā veidā kopienu filantropiju īsteno kopienas attīstības organizācija fondi. Tātad kopienu filantropija ir lieliska iespēja, mobilizējot vietējos resursus, atrisināt vietējai sabiedrībai sasāpējuša problēmas – iespēja līdzdarboties, iesaistīties un atrisināt jautājumus, kas ir būtiski tieši šai pilsētai, apkārtnei, kopienai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties