Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102242
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kontu plāns ir grāmatvedības organizācijas dokuments, kuru jāizstrādā katram uzņēmumam, ņemot vērā uzņēmuma īpatnības un prasības.
Uzņēmuma kontu plānu sastāda grāmatvedis- ekonomists. Sastādot konkrēta uzņēmuma kontu plānu, vispirms ir jāveic uzņēmuma strukturālā analīze un jānosaka katrai struktūrvienībai nepieciešamās grāmatvedības informācijas raksturu un apjomu. Uzņēmuma kontu plāns jāsastāda tā, lai tas nodrošinātu ar vajadzīgo informāciju:
Uzņēmuma vadība;
Gada pārskata sastādīšanu atbilstoši likuma „Par uzņēmuma gada pārskatiem” prasībām; konti jāizveido ar tādu aprēķinu, lai, sastādot gada pārskatu, lielāko daļu nepieciešamo rādītāju varētu iegūt kā attiecīga konta saldo, neveicot pārrēķinu;
Pareizu nodokļu aprēķināšanu un šī aprēķina pārbaudi;
Statistikas pārskatu sastādīšanu;
Kontroli uzņēmuma ieņēmumu un izdevumu tāmes izpildei.
Kontu plānā katram sintētiskajam kontam jānorāda konta numurs. Katrā kontā tiek atspoguļoti pēc sava ekonomiskā satura vienveidīgi vai nu līdzekļi, vai nu to līdzekļu avoti, ieņēmumu vai izdevumu veidi.
Grāmatvedim- ekonomistam darbā ir ļoti nepieciešams kontu plāns, lai pārskata periodā varētu veikt uzskaiti un sastādīt pārskata dokumentus.
Vadoties pēc pārskata dokumentiem ekonomists var noteikt cik efektīvi strādā uzņēmums. Grāmatvedības veikšana ir svarīga daļa no uzņēmuma darbības un var būt kritiska tā pastāvēšanai (ja to neveic).
Ekonomists, veicot kontu grupu saldo un pārskata dokumentu izskatīšanu, redz uzņēmuma naudas plūsmu. Visi iegūtie skaitļi, ekonomistam ir jāizšķiro, lai gūtu skaidru pārskatu par to, cik naudas katru mēnesi ienāk, cik iziet, kur tā aiziet, un kāda ir skaidrās naudas bilance. Šī naudas plūsma jāplāno vairākus mēnešus uz priekšu, lai pēc tās vadoties varētu taisīt dažādus apvērsumus.
Tikai izmantojot kontu plānu, ekonomists- grāmatvedis var noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti.uzņēmuma pārsktu sagatavošana ir saistīta ar pagātni un nākotni.
Kontu sistēma ir specifisks paņēmiens kā sagrupēt firmai piederošos līdzekļus vai šo līdzekļu rašanās avotus, vai saimnieciskos procesus.
Kontu plāns paredz ieņēmumu un izdevumu atsevišķu uzskaiti un pēc tam aritmētisku salīdzināšanu firmas darbības rezultāta noteikšanai- ekonomista viena no galvenajiem uzdevumiem.
Kontu plānā katram sintētiskajam kontam jānorāda arī konta numurs. Konta numuru sistēma atvieglo kontu izmantošanu praktiskajā grāmatvedībā:
Veicot grāmatojumus, uz attaisnojuma dokumentiem;
Veicot ierakstus uzskaites reģistros.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139827
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties