Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:483753
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Devianta uzvedība – ir uzvedība, kura neatbilst noteikumiem un normām, noteiktām sabiedrībā oficiālā kārtā vai tradicionāli. Devianta uzvedība izpaužas alkoholisma, dzeršanas, bezpajumtniecībās, narkomānijas, nepilngadīgo noziedzības formās. Devianta uzvedība visbiežāk paradās tām personām, kuri auga nelabvēlīgās ģimenēs, sociālās apstākļos, personām, kuriem vecāki ir alkoholiķi vai personām, pret kurām ģimenē tika pielietota vardarbība. Devianta uzvedība pastiprinās sociālas spriedzes apstākļos, stresa vai strīda situāciju ģimenē rezultāta, mācības iestādē, vienaudžu kolektīvā. Deviantīvā uzvedība ļauj noteikt atsevišķu indivīdu un sociālo grupu gaidāmo- prognotisko uzvedības modeli. Sakarā ar to, ka indivīdu uzvedībai ir visai stabils un noturīgs raksturs, sociālajā darba un tiesībaizsardzības iestāžu praksē ir iespējams izstrādāt reprezentatīvas prognozes par iespējamām sociālo noviržu tendencēm nākotnē – to biežumu, intensitāti, nelabvēlīgām sekām, deviāciju sociālās bīstamības pieaugumu un pastiprinājumu. Sociologi devianci definē kā uzvedību, kas ir atzīta kā likumu un normu pārkāpšana.
• Pirmkārt, socioloģiskā deviances definīcija uzsver sabiedrības kontekstu nevis individuālu uzvedību. Sociologi redz devianci kā grupu procesa terminus, definīcijas un spriedumus ne tikai īpašas individuālas rīcības. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1325073
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties