Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:852677
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Protams, pastāv arī iespēja, ka Kontroles dienests pirms informācijas nosūtīšanas tiesībsargājošajām iestādēm ievāktu „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma 37.panta 2.daļā minēto informāciju un dokumentus no likuma subjektiem, taču Kontroles dienesta ievāktajai informācijai un dokumentiem nav pierādījumu spēka, jo tie nav tikuši iegūti Kriminālprocesa likumā nostiprinātajā kārtībā.
Pierādījumu iegūšanā, kā tas iepriekš tika norādīts, papildus vērā Ņemams apstāklis ir arī nepieciešamība ievērot Kriminālprocesa likumā noteikto kārtību, kas savukārt samazinātu Kontroles dienesta iespējas iegūto informāciju ātri sagatavot, apstrādāt un nosūtīt tiesībsargājošām iestādēm, tādā veidā reaģējot savlaicīgā termiņā uz iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.
Tātad tiesības lūgt likuma subjektu uzglabāt „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma” 37.panta 2.daļā minēto informāciju un dokumentus ir šobrīd visvienkāršākais risinājums, lai panāktu, ka, pat ja izmeklēšana ir ieilgusi, likuma subjekts būs saglabājis visus klienta izpētes dokumentus. Taču vai viens gads ir pietiekami ilgs laika posms, lai attaisnotu šādu tiesību pastāvēšanu, un cik garš termiņš tiešām būtu uzskatāms par nesamērīgi ilgu laika posmu?
Likuma subjekts, saņemot Kontroles dienesta informāciju saskaņā ar „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma” 39.panta 2.daļas 1.punktu, uzglabā informāciju un dokumentus par savu klientu pēc darījuma attiecību pārtraukšanas desmit gadus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties