Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913013
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Kontroles būtība un funkcijas uzņēmumā
Kontrole – uzraudzība pār plānu izpildi un nepieciešamie plānu labojumi, lai piemērotos iekšējās un ārējās vides izmaiņām un sasniegtu uzņēmuma mērķus.
Kontroles mērķis ir noteiktā laikā nodrošināt menedžerus ar objektīvu informāciju par stāvokli organizācijā, salīdzinot plānoto un īstenoto darbību rādītājus.
Kad ir noteikti uzņēmuma mērķi un uzdevumi darba vadītāji sāk kontroles funkcijas. Kontrole ir ļoti svarīga menedžmenta funkcija, lai nodrošinātu sekmīgu uzņēmuma darbību. Tai ir jābūt visaptverošai, tā nevar būt tikai viena vadītāja privilēģija, jo ikvienam darba vadītājam, neatkarīgi no dienesta pakāpes, ir jāveic kontrole. Gan plānošana, gan organizācijas struktūras veidošana, gan motivēšana nevar notikt bez kontroles. Ja netiek veikta kontrole, tad uzņēmumā bieži vien sākas haoss, un ir grūti saskaņot dažādu grupu darbību. Piem., ja firmas „X” mērķis ir panākt kravu piegādi laikā 98% gadījumu, bet faktiski šis līmenis ir 97%, tas nozīmē, ka firma ir saņēmusi informāciju par darbības uzlabošanas nepieciešamību. Savukārt ja rezultāts ir 99% līmenī, tad tas liecina par ļoti augstu darbības efektivitāti.
Kontroles nepieciešamību uzņēmumā nosaka trīs faktori:
1.nenoteiktība – pat pie izstrādāta uzņēmuma darbības plāna, kurā tiek ņemta vērā tikai pašreizējā situācija un nākotnes prognozes, kas var būt ļoti precīzas var rasties nenoteiktība, jo tās ir tikai prognozes. Ir daudz apstākļu, kas var ietekmēt iecerēto plānu īstenošanu: likumu maiņa, konkurences apstākļi, sociālo vērtību izmaiņas u.c. mainīgi lielumi, kas ir cieši saistīti ar uzņēmuma plāniem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties