Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:394891
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Likumdošanas procesa tiesiskā regulēšana ir specifiska tiesiska ietekme, ko tiesības veic kā normatīvs un vispārobligāts regulators. Tiesiskās regulēšanas specifika izpaužas kā viens no sociālās regulēšanas veidiem, kam ir mērķtiecīgs, organizēts un rezultatīvs raksturs; tā tiek realizēta ar veselas tiesisko līdzekļu sistēmas palīdzību, kas nodrošina nepieciešamo mērķu sasniegšanu, tas ir, ar tiesiskās regulēšanas mehānismu.

Tiesiskās regulēšanas mehānisms ir visu valsts tiesisko līdzekļu kopums, ar ko tiek regulēts likumdošanas process. Tā ir viena no svarīgākajām juridiskās zinātnes kategorijām, kurai ir objektīvā un subjektīvā puse.
Objektīvajā pusē ietilpst tādi elementi kā tiesību normas, tiesiskās attiecības, tiesību normu piemērošanas akti, tiesību un pienākumu realizācijas akti.
Tiesību normas ir tiesību pamatšūnas, kas kopumā veido tiesību sistēmu. Tiesību normas ir kompetentu valsts iestāžu noteikti vai sankcionēti vispārīga rakstura uzvedības noteikumi, kas izsaka valsts gribu, regulē sabiedriskās attiecības, un to izpildi garantē valsts. Tiesību normām ir specifiskas īpašības – tās ir nesaraujami saistītas ar valsti; tās precīzi formulē tiesību subjektu tiesības un pienākumus; tiesībām un pienākumiem, ko nosaka tiesību normas, ir vispārējs un obligāts raksturs; tiesību normu izpildi aizsargā valsts; tiesību normas nepastāv izolēti, bet tās veido vienotu sistēmu; katrai tiesību normai ir divpusējs raksturs, jo tā sabiedriskās attiecības vienai pusei piešķir subjektīvās tiesības, bet otrai – juridiskos pienākumus; tiesību normas var piemērot vairākkārt.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1160034
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties