Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:658178
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ja Prezidents neatbalsta likumu, 14 dienu laikā viņš to kopā ar motivāciju un saviem priekšlikumiem atgriež atpakaļ parlamentā otrreizējai caurskatīšanai. Ja Parlaments atkal pieņem Prezidenta atgriezto likumu bez grozījumiem, tad Prezidents vai nu publicē likumu, vai nu vēršas Valsts Tiesā ar priekšlikumu atzīt likumu par antikonstitucionālu. Ja Valsts Tiesa atzīst likumu par konstitūcijai atbilstošu, Prezidentam likums ir jāpublicē.
4.Vietējā pašpārvalde
Igaunijas administratīvi-teritoriālais iedalījums ir sekojošs: Apriņķi, kas savukārt iedalās pagastos; 6 centrālās pakļautības pilsētās.
Vietējās Padomes pilsētās un apriņķos tiek vēlētas uz 3 gadiem. Padomju prerogatīva ir pārvalde uz vietām un nodokļu iekasēšana.
Vietējās pašpārvaldes padomes vēlēšanās ir tiesīgi piedalīties tikai attiecīgajā teritorijā dzīvojošās personas. Vietējām pašpārvaldēm ir savs budžets. Tās ir tiesīgas noteikt un iekasēt nodokļus, uzlikt nodevas un citus obligātos maksājumus. Vietējās pārvaldes ir tiesīgas kopīgi ar citām vietējām pārvaldēm izveidot kopīgas iestādes.

Secinājumi
Salīdzinot Latvija Republikas konstitūciju ar Lietuvas, Igaunijas Republikas konstitūcijā, jāsecina ,ka katra konstitūcija ir izveidota konkrētai valstij, pēc tās ģeogrāfisko novietojumu un politiskās, ekonomiskās un kultūras interesēm, atbilstoši vispārējiem principiem un atsevišķu valstu tiesisko normu sistēmu, kura regulē cilvēka stāvokli sabiedrībā un valstī, sabiedrības iekārtas pamatiem, valsts institūciju un pašvaldību organizācijas un darbības konstitucionālajiem principiem ,tiesneša statusu, atsevišķu valstu konstitucionālo tiesību pamatiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365305
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties