Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:961735
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu dzīves nav iedomājamas bez savstarpējas komunikācijas. Komunikācija ir kļuvusi par neatņemamu dzīves, ikdienas sastāvdaļu.
Cilvēku savstarpējai komunikācijai ir ļoti nozīmīga loma mūsu dzīvē. Mēs esam saistīti ar citiem cilvēkiem un atkarīgi no viņiem tāpat kā viņi ir atkarīgi no mums. Komunikācijā mēs veidojamies par cilvēkiem, jo cauri tam tiek apmierinātas mūsu pamatvajadzības. Komunikācijā gandrīz nekas nav mazsvarīgs, gan vārdi ,gan darbība ,garastāvoklis, izturēšanās veids, pat mīmika vai klusēšana sniedz informāciju par mums, tomēr mēs nevaram paredzēt kā šo informāciju uztvers citi.
Vārdu, komunikācija, mūsdienās ir pierasts dzirdēt ļoti bieži, pat nedomājot par tā jēgu. Vārdam, komunikācija, ir tik plaša nozīme, ka tas ir tikpat neaizvietojams. Šis vārds ietver sevī gan klausīšanos, gan runāšanu , gan padomu un rīkojumu sniegšanu un saņemšanu, kā arī vienkāršu sazināšanos .
Komunikācija ir process, kurā partneri cenšas realizēt savus mērķus, vajadzības, intereses, savstarpēji ietekmējot viens otru. Komunikācijā svarīgi ir ne tikai parūpēties par informācijas nodošanu, bet īpaši par informācijas uztveršanu. Komunikācijas mērķis ir pasniegt ziņojumu tā, lietas būtu saprotams un to varētu atcerēties. Pētījumi rāda, ka cilvēki verbāli nodod mazāko
informācijas daļu, un lielākā informācijas daļa (60 – 80%) tiek sniegta ar dažādu neverbālo izteiksmes līdzekļu palīdzību. Neverbālais komunikācijas veids bieži ir neapzināts, tādēļ tas lielākoties parāda cilvēka patieso attieksmi un izjūtas. Tomēr reizēm dažādu iemeslu dēļ mēs cenšamies izlikties citādāki nekā esam, piemēram, lai slēptu savu nervozitāti, lai citi neuztrauktos par mums, lai izliktos labāki nekā patiesībā esam, Vai ir brīži, kad mēs nekomunicējam? …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310516
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties