Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Komunikācija uzņēmējdarbībā, veidojot biznesa kontaktus

     

    Referāts5 Vadība

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983100
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki savstarpēji biznesa kontaktos parasti cenšas apmierināt savas intereses, bet katram cilvēkam, apmierinot savas vajadzības būtu jārēķinās arī ar citu interesēm. Viņam neviens neļaus ignorēt apkārtējo cilvēku vēlmes. Tas būtu pretdabiski, un tādēļ šīs vajadzības un intereses jānoskaidro. Tas notiek biznesa kontaktu procesā, cilvēkiem kontaktējoties. Visu kontaktu pamatā ir pušu konkrētās intereses. Biznesa kontaktus var definēt kā vajadzību apmierināšanas procesu.
Vajadzībām ir trīs laika formas : pagātne, tagadne un nākotne. Vajadzības izpaužas ar dažādu intensitāti un ar atšķirīgu vēlmju līmeni. Ir vajadzības dzīvības nodrošināšanai – gaiss, ēdiens, ūdens. Arī tas, kas dara dzīvi patīkamāku – apģērbs, māja. Ir vajadzība būt mīlētam un mīlēt pašam. Mums vajag, lai mūs atzītu, cienītu. Vēl mums vajag just, ka viss, ko darām, ir ļoti svarīgi. Šādu “ego” vajadzību saraksts vēl varētu turpināt. Sarunu dalībnieks, kas atzīst “ego” vajadzību ietekmi uz partnera uzvedību, bieži vien gūst panākumus sarunās. Un otrādi. Neņemot vērā šo faktoru, riskē zaudēt pat tad, ja liksies, ka panākumi ir jau ar roku aizsniedzami.
Par biznesa kontaktu dalībnieku nepiedzimst, par tādiem kļūst. Sevī vēlams attīstīt šādas pozitīvās īpašības : loģika, godīgums, tiešums, laba sagatavotība, normāls tonis, paškontrole, patīkama āriene, pacietība, iedziļināšanās, partnera sapratne, spēja paredzēt prasības, sabiedriskums, spēja kontrolēt savas emocijas, māka uzklausīt, humora izjūta, pieredze, māka izvēlēties laiku, miers, elestība, uzņēmība, partnera interešu pārzināšana, māka iesākt un pabeigt sarunu.
Vēlams atbrīvoties no šādām negatīvām īpašībām : pieredzes trūkums, nespēja kontaktēties, stingrības trūkums, pārmērīga emocionalitāte, nevēlēšanās meklēt kompromisus, ietiepīgs dogmatisms, virziena izjūtas trūkums, pārmērīgs atklātums, pārmērīgs lepnums par savu “Es”, ietiepība, nedrošība, kautrīgums, nespēja tikt galā ar bailēm, paškontroles trūkums.
Katrs, kurš pamet sarunu galdu ar izjūtu, ka viņa pašcieņa ir aizskarta, noteikti papūlēsies nākotnē “atmaksāt”. Jebkurš, kura personībai nebija iespējas sevi pozitīvi parādīt noteiktā zināšanu jomā, var sagraut jūsu plānus, tiklīdz viņam gadīsies tāda izdevība. Tā vietā, lai strādātu kopā, viņš kaitē jums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1214517
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties