Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292743
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ēvalds Siliņš dzimis 1919.g. 10. martā Valkā. Mācījies Ēveles pagasta Ķemeres pirmās pakāpes pamatskolā. Ķemeres pirmās pakāpes pamatskolu viņš beidza 1930. g. un mācīdamies 4. klasē, spēra pirmos soļus skolotāja amatā.
1932. g.2.jūnijā Ē.Siliņš beidza otrās pakāpes pamatskolu. Septembrī Ēvalds iestājās Priekuļu lauksaimniecības vidusskolā. Tur viņš nomācījās sešus gadus un skolu beidza 1938. g. 14.jūnijā.
Paralēli Priekuļiem Ē.Siliņš mācījās Cēsu tautas konservatorijā. Priekuļos top arī pirmā kompozīcija. 1938. g. Ēvalds pirmo reizi nodarbojas ar diriģēšanu. Sākoties otram pasaules karam Ēvaldu Siliņu iesauc vācu armijā. Palicis dzīvs, pēc kaujas 1944.g. Ēvalds atgriezās dzimtajās mājās. Bet tad krievi viņu sagūstīja un aizveda uz Valmieras muiža, kur viņam bija daudz jāstrādā. No nāves Ēvaldu izglāba mūzika. Nometnē viņš izveidoja orķestri.
Pēc kara Ēvalds strādāja Rūjienas patērētāju biedrībā par rēķinvedi, bet vēlāk par grāmatvedi „Tālavā”. Tomēr vairāk saista pedagoga darbs tādēļ Ēvalds uzsāka darbu Rūjienas pamatskolā par dziedāšanas skolotāju. 1952. g. Siliņš tiek iecelts par muzikālo audzinātāju Rūjienas pilsētas bērnu dārzā, tādēļ arī viņam bērni ir ļoti mīļi un vairums no viņa dziesmām ir sacerētas tieši mazajiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1195437
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties