Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816913
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Matemātiskā modelēšana    3
  Matemātiskās modelēšanas īpatnības    3
  Matemātisko modeļu veidi    3
  Strukturālie modeļi    3
  Matemātiskās modelēšanas posmi ekonomikā    4
  Uzdevuma ekonomiskā nostādne    4
  Matemātiskā modeļa izstrādāšana    4
Darba fragmentsAizvērt

Turpmāk ne tikai šajā nodaļā, bet visā mācību grāmatā mēs no visiem modelēšanas veidiem un paveidiem aplūkosim tikai matemātisko modelēšanu. Pie kam no matemātiskās modelēšanas koncentrēsimies tikai uz loģiski matemātiskajiem modeļiem jeb vienkārši matemātiskajiem modeļiem (parasti par priekšmetiski matemātiskajiem modeļiem jeb datoru tehniku runa ir citos studiju kursos, piemēram, Datorzinības, Ekonomikas informātika u.c.)
Matemātiskās modelēšanas īpatnības
Atšķirībā no citiem modelēšanas paveidiem matemātiskā modelēšana dod iespēju pētīt tikai tos objekta – oriģināla parametrus, kurus var aprakstīt skaitliski un iekļaut vienādojumos vai vienādojumu sistēmās, tas ir, formalizēt. Tas zināmā mērā samazina matemātiskās modelēšanas praktisko nozīmi. Tomēr līdz ar tīri praktiskām priekšrocībām (mazāks materiālu patēriņš, ievērojamā laika ekonomija, analītisko aprēķinu skaits un kvalitāte u.c.) matemātiskajai modelēšanai ir arī vairākas citas priekšrocības, kas padara to par neaizstājamu zinātniskās pētīšanas metodi.
Jebkurš matemātiskais modelis ir vispārināts tādā nozīmē, ka objektam – oriģinālam nav jābūt fizikāli līdzīgam modelim. Šī prasība ir lieka, jo modelēšanas procesā modelī pēta tikai tos parametrus, kuriem eksistē skaitlisks apraksts un kuri ir saistīti ar noteiktām matemātiskām sakarībām. No tā izriet, ka katrs konkrēts matemātiskais modelis apraksta ne tikai līdzīgu procesu klasi, bet arī citas īstenības izpausmes, ja tikai tām piemīt likumsakarības, kuras var izteikt ar tās pašas matemātiskās struktūras līdzekļiem Funkcionālie modeļi
Matemātiskās modelēšanas specifiku nosaka tās praktiskā atkarība no tehniskajām skaitļošanas iespējām, kas ierobežo ne tikai modeļa, bet arī objekta – oriģināla komplicētību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties