Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kompānijas ilgtermiņa lojālu attiecību veidošanu ar klientu ietekmējoši faktori

     

    Referāts9 Psiholoģija

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597574
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mūsdienās ir ļoti liela konkurence dažādu kompāniju starpā. Katrai firmai ir jāizvēlas kā reklamēt savu produktu, kā piedāvāt to patērētājiem tā, lai nodibinātu ilgtermiņa lojālas attiecības klienta un firmas starpā. Tomēr, lai to izdarītu ir jāzina, kā komunicēt ar klientiem. Šajā referātā uzzināju to, kādi faktori ir nozīmīgi komunikācijā ar klientiem. Pirmkārt, tas ir kultūras faktors. Katrai kultūrai, subkultūrai būs savi uzskati, tādējāji priekš šīs cilvēku grupas būs nepieciešama īpaša pieeja. Līdzīgi ir arī ar cilvēka ģeogrāfisko atrašanās vietu. Piemēram, cilvēkam, kas dzīvo Āfrikā, nevajadzēs ziemas jaku, tātad šajā reģionā piedāvāt šo produktu nebūs izdevīgi.
Otrkārt, tas ir sociālais faktors, kas sevī iekļauj interešu grupas, ģimeni, sociālās lomas un statusus. Attiecīgi šim faktoram būs citas nepieciešamības, arī veidi, kā ziņu cilvēki nodod viens otram. Tirgotājiem nāksies atrast pareizo ceļu, kā sasniegt pircējus. Piemēram, bērnu rotaļlietu auditorija nav bērni, tie ir vecāki. Bērni vecākiem var tikai lūgt attiecīgo lietu nopirkt, bet lēmēji ir vecāki.
Treškārt, personālie faktori, kas sevī iekļauj vecumu un dzīves cikla fāzes, individualitāti, dzīvesstilu un vērtības. Arī šiem cilvēkiem būs citādāka pieeja no tirgotāju puses.
Lai veidotu labu un ilglaicīgu komunikāciju, un attiecības ar klientu, tirgotājiem ir jāparzina četri psiholoģiskie procesi, kuri ietekmē cilvēku, veicot pirkumu un izvēloties uzņēmumu. Tie ir – motivācija, uztvere, zināšanas, atmiņa. Katrs no šiem procesiem ir jāpārzina. Piemēram, motivācijas process mārketingā balstās uz vairākām teorijām. Kuru izvēlēties tieši savai precei un savam uzņēmumam, tirgotājam jāizvēlas pašam. Pareizi mākot pielietot šos procesus, tirgotājiem būtu jāmāk veidot labu komunikāciju un ilglaicīgas lojālas attiecības ar klientiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1356400
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties