Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249636
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
Komercbanku darbība un to loma ekonomikā    5
1.1  Banku sistēmas attīstība Latvijā    5
1.2  Komercbanku darbība Latvijā    7
1.3  Komercbanku funkcijas, tiesības un pienākumi    10
1.4  Banku loma ekonomikā un finanšu starpniecībā    12
Trīs Latvijas komercbanku uzņēmumiem sniegto pakalpojumu salīdzinājums    16
2.1  Vispārējs Latvijas komercbanku salīdzinājums    16
2.2  Finanšu pakalpojumu klāsts bankās – darījumi ar kontu un maksājumi    18
2.3  Uzņēmumu finansēšanas pakalpojumu salīdzinājums    21
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Latvijā ir izveidots universālais banku sektors un visas bankas, galvenokārt, darbojas kā komercbankas    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Jau kopš seniem laikiem cilvēkiem ir radusies nepieciešamība izmantot banku pakalpojumus. Vieni vēlējās glabāt dārglietas vai naudu drošākā vietā, bet citi izjuta naudas trūkumu un vēlējās saņemt no bankas aizņēmumu.
Jebkuras valsts ekonomiskās attīstības un tās iedzīvotāju labklājības rādītājs ir attīstīta finanšu sistēma. Bez stabilas finanšu sistēmas ne valsts, ne privātstruktūras nespēj efektīvi un veiksmīgi darboties, bet veiksmīgu finanšu pamats ir attīstīta un stabila banku sistēma. [8,17]
Bankām ikvienas valsts ekonomikā ir īpaša nozīme. Tā ir vispāratzīta patiesība, un tāpēc arī praktiski visās attīstītajās valstīs banku sfēras kontrolei un regulēšanai tiek pievērsta sevišķa uzmanība. Galvenais mērķis ir nodrošināt normālu ekonomisko apriti un izvairīties no banku bankrotiem. Tādēļ darba autores mērķis ir izpētīt komercbanku darbību Latvijā, to lomu un nozīmi valsts ekonomikā, ka arī izpētīt komercbanku sniegtos pakalpojumus uzņēmumiem, salīdzinot pakalpojumus dažādās Latvijas komercbankās.
Pēc autores domām šis temats ir aktuāls, jo Latvijā lielākās komercbankas cenšas iekarot pēc iespējas lielāku tirgus daļu. Lai piesaistītu klientus, blakus jau sen pazīstamajiem finanšu pakalpojumiem - noguldījumu un citu atmaksājamo līdzekļu piesaistīšanai, kreditēšanai, skaidras un bezskaidras naudas maksājumu veikšanai, bezskaidras naudas maksāšanas līdzekļu izlaišanai un apkalpošanai, bankas tirgū piedāvā arī sarežģītākus produktus – tirdzniecību savā vai klienta vārdā ar naudas tirgus instrumentiem, valūtu, finanšu līgumiem, vērtspapīriem, veic uzticības operācijas, vērtspapīru glabāšanu un pārvaldīšanu, piedalās akciju emisijā un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanā, veic starpniecības pakalpojumus naudas instrumentu tirgū.
Temats ir aktuāls, jo nereti bankas tiek salīdzinātas ar tautsaimniecības sirdi, kurām jānodrošina visa tautas saimniecība ar naudu, lai tās pietiktu saimniecisko darījumu kārtošanai un ekonomikas augšupejai un uzsākot uzņēmējdarbību ir jāizvēlas banka, kuras sniegtos pakalpojumus uzņēmums izmantos, gan darba uzsākšanas periodā, gan arī savā turpmākajā darbībā, tādēļ, pēc darba autores domām, šī tēma ir ne tikai aktuāla, bet arī interesanta, noderīga un saistoša, jo ir svarīgi zināt - kuras bankas pakalpojumus izvēlēties? Bieži uzņēmējdarbības uzsācējiem pietrūkst nepieciešamo zināšanu sekmīgai uzņēmējdarbības veikšanai un nepietiekamu finansējuma pieejamību parasti uzskata par galveno šķēršļi uzņēmējdarbības uzsācējiem, tāpēc ir jāgūst informācija par bankām, lai veiksmīgi varētu izvēlēties banku un efektīvi izmantot tās sniegtos pakalpojumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122289
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties