Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:673300
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Knuts Hamsuns

Dzimis 1859. gadā lauku drēbnieka ģimenē Norvēģijas galējos ziemeļos. Lauku mājas netālu no Hamareijas ciematiņa, kur dzīvoja rakstnieka ģimene, sqauca par Hamsuni, un šo māju nosaukumu viņš pieņēma par savu literāta vārdu un tā parakstīja savus pirmos darbus. Publicējot vienu no viņa avīžu rakstiem, no pārraksta nejauši bija izkritis pēdējais burts. „Hamsuns” jaunajam rakstniekam iepatikās, un ar šo pseidonīmu Knuts Pedersens iegāja pasaules literatūrā.
Hamsuna bērnība bija trūcīga un smaga. Ģimene nevarēja uzturēt visus bērnus un tāpēc Knutu Hamsunu atdeva audzināt tēvocim, ļoti cietsirdīga un drūma rakstura cilvēkam. Hamsunam sākās sūrās dienas. Tikai tēvoča smagas slimības dēļ pusaugu zēns tika vaļā no badošanās, pārmetumiem un sitieniem un devās pasaulē meklēt maizes kumosu un laimi. Viņš strādāja visdažādākajās profesijās – par pārdevēja palīgu, tirgoni klejotāju, lēnsmaņa palīgu un ceļu būves rēķinvedi. Hamsuns bija nopietns, apdāvināts jauneklis, pēdīgi vēroja dzīvi un cilvēkus, kurus satika savos klejojumu gados pa dzimteni. Viņš kvēli alka pēc zinībām, lai gan bija gājis tikai ciemata skolā, kur iemācījies lasīt un rakstīt, visas pārējās zināšanas Hamsuns guva no grāmatām, lasīdams visu, kas gadījās pa rokai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1210217
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties