Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323445
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ētiskie un reliģiskie apsvērumi rada skeptisku attieksmi pret gēnu inženierijas, klonēšanas solījumiem. Ir cilvēki, kas uzskata, ka jaunu dzīvības formu radīšana, pārkāpjot dabiskās robežas starp sugām, ir dabas likumu pārkāpšana vai necieņa pret Dieva darbu. Kompānijas ātrās peļņas dēļ manipulē ar dzīvām būtnēm, neatzīstot to tiesības uz savu dzīvi. Jaunradītajiem dzīvniekiem tiek atņemtas pat pašreiz atzītās dzīvnieku tiesības. Patentēt dzīvus organismus un to ģenētisko materiālu ir amorāli, un līdz šim bijis arī nelikumīgi. Klonējot ir ļoti augsts dzīvnieku mirstības līmenis. Jaunos dzīvniekus rada cilvēku patēriņam un patentē, lai nestu peļņu, nepievēršot uzmanību dzīvnieku ciešanām un to lomai ekosistēmās.
Daži zinātnieki uzskata, ka iespēja radīt bezgalvainus cilvēka embrijus orgānu transplantācijai noteikti jāizmanto. Ētiskas dabas problēmas tas neradot,jo no tā nekāds ļaunums nevienam neradīšoties.
Cilvēku klonēšana izriet no agrāk veiktās citu organismu pārveidošanas, par kuru netika veicinātas gan ētikas speciālistu, gan plašas sabiedrības diskusijas. Netika noskaidroti un piemēroti sabiedrībai pieņemami ētiskie principi. Tāpēc ir izveidojusies situācija, ka par nodokļu maksātāju naudu tiek veiktas tiem nepieņemamas darbības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties