Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:596435
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Avārijas apraksts    4
2.  Avārijas sekas    5
3.  Avārijas seku likvidācija    6
  Secinājumi    7
  Izmantotās literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās ir pazīstamas apmēram trīs miljoni organisko vielu un apmēram 100 tūkstoši neorganisko vielu. Viena no organiskajām vielām, kam ir būtiska nozīme mūsdienu rūpniecībā ir nafta – tumšbrūns, gandrīz melns eļļains šķidrums ar raksturīgu smaku. Tā ir vieglāka par ūdeni, ūdenī praktiski nešķīst.
Mūslaiku tehnikas attīstība un jaunu rūpniecības nozaru radīšana un paplašināšana ir saistīta ar nepieciešamību cilvēkam atrasties dažādos apstākļos, kad uz viņa organismu iedarbojas kaitīgi faktori. Tādēļ liela nozīme ir mākai pareizi risināt cilvēka drošības un apkārtējās vides aizsardzības jautājumus, kā arī prasmei īstenot aizsardzības un profilaktisko pasākumu kompleksu.
Arvien biežāk notiek šīs ķīmiskās vielas noplūdes – visbiežāk transportēšanas laikā. Šī darba mērķis ir izpētīt vienu no šādiem gadījumiem.
Grieķijas kompānijas pārvaldītais kuģis “Prestige” spēcīga vēja apstākļos 13.novembra vakarā uzskrēja uz sēkļa un sāka svērties uz vieniem sāniem.
14.novembrī Spānijas ziemeļrietumu piekrastē aizsargātā jūras reģionā avarējušais tankkuģis sāka grimt ar 77 tūkstošiem tonnu naftas. Apmēram 50 km attālumā no Galisijas gleznajiem krastiem avāriju piedzīvojušā kuģa tvertnēs nafta tika iepildīta Baltijas jūrā, netālu no Ventspils ostas, 1976.gadā būvētais “Prestige” esot devies no Ventspils ostas uz Lielbritānijai piederošo Gibraltāru.
18.novembrī plīsa vēl viens degvielas rezervuārs. Sliktie laika apstākļi kavēja izlijušās degvielas savākšanu.
19.novembra rītā “Prestige” pārlūzis uz pusēm, radot reālus draudus, ka ap 70 tūkstošiem tonnu naftas var izplūst Atlantijas okeānā, sāka strauji grimt.
25.novembrī vētra norimās, atļaujot īpaši aprīkotiem kuģiem savākt daļu Atlantijas okeānā izplūdušā mazuta. Vējš turpināja dzīt okeānā izplūdušo naftu ziemeļrietumu virzienā arvien tuvāk Francijas piekrastei. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties