Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668596
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Referāta izstrādes gaitā autores ir sasniegušas izvirzīto referāta mērķi, proti, izpētījušas kiberuzbrukumu attīstības tendences, kā arī ir izdarījušas secinājumus par minēto, par ko turpmāk.
1. Kibernoziegumu izdarīšanu kultivējošs apstāklis ir tieši distance jeb kibernoziegumu izdarījušās personas attālinātā atrašanās. Atbilstoši referātā analizētajiem kibernoziegumiem, personas var justies komfortabli, izdarot kibernoziegumus, kas saistīti ar bankas attālināto pieslēgšanās rīku nodošanu citai personai, nelikumīgu šo attālināto pieslēgšanās rīku izmantošanu, kā arī nepatiesu datu ievadīšanu automatizētajās sistēmās tā iemesla dēļ, ka tās neizjūt tādu spriedzi, kāda varētu būt, izmantojot šos pakalpojumus klātienē. Piemēram, izmantojot citas personas datus aizdevuma saņemšanai, izmantojot citas personas internetbankas attālinātās lietošanas rīkus. Šajā gadījumā morālai atturēšanai ir mazāka loma kiberuzbrucēja atturēšanā
2. Sakarā ar to, ka ir normatīvajos aktos nav formulēts kibernozieguma jēdziens, kā arī tas nav minēts normās, kuras ietver kibernozieguma sastāvu, noziedzīgu nodarījumu izdarījusī persona var neapzināties, ka tā ir izdarījusi kibernoziegumu. Līdz ar to, persona var arī neapzināties savas rīcības kaitīgās sekas.
2.1. Lai risinātu minēto situāciju, Krimināllikumā nepieciešams klasificēt normas, kas ietver kibernoziegumu sastāvu un ieviest tajās terminu ,,kibernoziegums”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties