Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:813882
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Osteoporozes raksturojums    6
1.1  Osteoporozes riska faktori un simptomi    7
1.2.  Osteoporozes diagnostika    9
2.  Osteoporozes ārstēšana    12
2.1.  Osteoporozes profilakse    13
2.2.  Vingrojumi    15
1.  Metodes apraksts    22
2.  Pētījuma rezultātu analīze    23
  Secinājumi    29
  Izmantotā literatūra un avoti    30
  Pielikumi    31
Darba fragmentsAizvērt

Osteoporoze - skeleta sistēmas saslimšana, ko raksturo kaulu masas samazināšanās un kaulaudu mikroarhitektūras bojājumi, izraisot kaulu trauslumu, kas savukārt palielina kaulu lūzumu risku. Ir aprēķināts, ka Eiropā turpat katru trešo sievieti un katru piekto vīrieti vecumā virs 50 gadiem piemeklēs osteoporozes izraisīts lūzums (3).
Pasaules Veselības organizācija (PVO) atzinusi par vienu no nopietnākajām ar veselību saistītajām problēmām pasaulē. Jau šobrīd 30 - 50% sieviešu pēc menopauzes vecumā un 50% abu dzimumu iedzīvotāji, kas vecāki par 75 gadiem, slimo ar osteoporozi.
Informētības trūkums ir nopietns kavēklis osteoporozes laicīgā diagnostikā. Aptaujā tika noskaidrots, ka par osteoporozi bija dzirdējušas 69% no aptaujātajām sievietēm. 37% no tām par osteoporozi ir lasījušas presē vai dzirdējušas no paziņām, 15% aptaujāto sieviešu pašām ir bijuši lūzumi, kas likuši aizdomāties par osteoporozes iespējamību. Savukārt 13% sieviešu pārbaudīties ieteicies ārsts.
Gandrīz trešdaļa (29%) aptaujāto sieviešu atzina, ka nav pievērsušas uzmanību informācijai, kas publiski izskanējusi par šo slimību. Minētie iemesli - jaunība (11% uzskata, ka nav sasniegušas vecumu, kad jāraizējas par osteoporozi), veselīgs dzīvesveids - 4%, 5% osteoporozi neuzskata par slimību, bet gan dabisku novecošanas procesu un tikpat daudz - 5% sieviešu ir gatavas par šo slimību domāt vien tad, kad lūzīs kauli. 10% no šīm sievietēm par osteoporozi nebija dzirdējušas vispār.
Katru gadu 20. oktobrī Starptautiskais osteoporozes fonds un tā dalīborganizācijas dažādās pasaules valstīs atzīmē Starptautisko osteoporozes dienu. Starptautisko osteoporozes diena ir ārkārtīgi nozīmīga iniciatīva, jo tā palīdz uzlabot informētību par to, kā novērst un ārstēt osteoporozi — slimību, kas kļūst arvien izplatītāka, pieaugot iedzīvotāju skaitam un vidējam dzīves ilgumam.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1243452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties