Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:709815
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekomarķējumi
Ir radīts liels skaits ekomarķējumu dažādiem produktiem un produktu grupām. Apmēram 10 000 produktu 2002.gadā bija ieguvuši kādu no Eiropas valstu vai reģionālajiem ekomarķējumiem. Svarīgs lēmumu pieņemšanas kritērijs ir ekomarķējums gan privātajiem patērētājiem, gan sabiedriskā sektora iepirkumiem, kuros ir būtiska nozīme produktu vides īpašībām. Kad izvēlās pirkumu primārā nozīme ir cenai, servisam un funkcionalitātei. Šie produkti var būt lētāki, jo jāņem vērā dzīves cikla izmaksas. Pirmais solis ceļā uz ekodizainu var būt produkta ražošanas izmaksu izvērtēšana. Tiek mazāk prasīta iekšējā loģistika, tāpēc samazinās kraušanas un pārvietošanas izmaksas. Tā kā mazāks produkts prasa mazāku iepakojumu daudzumu, var samazināt iepakojumu izmaksas. Vienkāršāku un lētāku produkta pārstrādi padara mazs bīstamo vielu saturs produktā. Visbeidzot tiek vieglāk veikta produkta montāža, tiek palētināta arī produkta demontāža, kas ir nepieciešama produkta otreizzējai izmantošanai.

Ekomarķējumi Latvijā
Ekomarķējums ir viena no metodēm, kura sniedz patērētājam informāciju par produkta ietekmi uz vidi. Arī Latvijā var nopirkt produktus ar ekomarķējumu, piemēram, mazgāšanas līdzekļi un papīrs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties