Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:410575
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kārlis Zariņš ir dzimis Liepājā 1889. gada 12. decembrī. Kad viņam ir astoņi gadi, ģimene uz laiku pārceļas uz Pēterburgu, tad atgriežas Latvijā un apmetas Rīgā, kur zēns sāk let skolā. Ir 1905.-1907. gada revolūcijas, notiek revolucionāru vajāšanas, soda ekspedīcijas, nāvessodi. Arī K. Zariņš tiek arestēts par sakariem ar revolucionāriem.
1908. gadā K. Zariņš tiek izsūtīts uz Smoļensku, no tās viņš puslegāli dodas uz Pēterburgu, kur dzīvo vairākus gadus, iztiku iegūdams ar zīmēšanu. K. Zariņu aizrauj pilsētas dzīve ar rakstnieku vakariem, muzejiem, mākslas izstādēm. Viņš ar lielu interesi seko krievu literatūrai un pirmoreiz pats izmēģina roku rakstniecībā.1911. gadā laikrakstā "Latvija" (novele "Mans tēvocis"). Atgriezies Rīgā, K. Zariņš visai daudz tulkojis krievu literatūru.
Sākas 1.p.k. un K. Zariņš dodas bēgļa gaitās uz Odesu. 1918. gada rudenī viņš atgriežas dzimtenē un Rīgā atsāk ierēdņa darbu. 1919. gada beigās Zariņš iestājas Rīgas aizstāvju rindās pret Bermonta - Avalova armiju. Demobilizējies viņš nopietni pievēršas rakstniecībai un ātri iegūst popularitāti., lasītāju un kritikas atzinību ar saviem reālistiskajiem stāstiem un romāniem ("Savādi cilvēki'' 1923, "Pelnu viesulis" 1928, "Starp divām mūžībām" 1930, "Kaugurieši" 1938, u.c.). Šai laikā Kārlis Zariņš pievēršas arī dramaturģijai, viņa lugu pirmizrādes parasti notiek Nacionālajā teātrī ("Negudrā Ģertrūde" 1933, "Žagatu ligzdā" 1934).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties