Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:214492
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kārlis Markss dzimis 5. maijā 1818 gadā Trīrē advokāta Heinriha Marksa ģimenē. H Markss bija vispusīgi izglītots, erudīts, bija labi iepazinis 18.gs. progresivus domātaju darbus.
No 1830 - 1835 gadam K.Markss mācījās Trīres ģimnāzija, kur tajā laikā strādāja ievērojami pedagogi, valdīja progresīvais noskaņojums. Beidzis ģimnāziju, K.Markss iestājas Bonnas vēlāk Berlīnes universitāte juridiska fakultāte. Līdzas tiesību zinātnēm viņš studēja filozofiju, vēsturi, arī mākslas vēsturi. Tulkoja antīku autoru darbus vācu valoda.
1841 gadā jūlijā K.Markss atgriezās Bonnā ar nodomu kļūt par universitātes docentu.
1842 gadā aprīli K.Markss sāka sadarboties ar laikrakstu “Rheinische Zeitung”. Oktobra sākumā pārcēlās no Bonnas uz Ķelni un 1842 gadā 15. oktobrī [1] kļuva par “Rheinische Zeitung” redaktoru. 1842 gadā novembrī K.Markss pirmoreiz tikās ar F.Engelsu . K.Markss laikrakstā publicētajā rakstu sērija par Reinas landtāga debatēm.
1843 gadā no marta līdz septembrim notika K.Marksa un A.Rūges pārrunas par to, lai ārzemēs izdotu žurnālu “Deutch–Französiche Jahrbucher”, kurā darbotos vācu un franču demokrātijas progresīvie pārstāvji.
1844 gadā augustā beigās atgriežoties no Anglijas, Parīze ieradās F.Engelss un pavadīja tur 10 dienas. F.Engelss katru dienu tikās ar K.Marsu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties