Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:627239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kodolīga biogrāfija    4
  Dzīves moto    6
  Dzīves mērķis    6
  Galvenās dzīves vērtības    7
  Motīvi profesionālajā darbībā    9
  Izmantotie līdzekļi ceļā uz panākumiem    10
  Panākumu pašvērtējums    11
  Veselības stāvoklis    12
  Apmierinātība ar dzīvi    12
  Reakcija uz negatīvu kritiku    13
  Kritēriji tuvu draugu un dzīvesbiedra izvēlē    13
  Uz ko paļaujas/paļāvās grūtos brīžos    15
  Vadmotīvi saskarsmē ar citiem    15
  Profesionālās darbības raksturojums    16
  Attieksme pret neveiksmēm    16
  Ieguldījums sabiedrības labā    17
  Atzītas vērtības Personības dzīves laikā    18
  Attieksme pret materiālo pasauli    19
  Dzīves apstākļi    20
  Pirmais impulss karjeras izvēlei    21
  Panākumu darbības virziena meklējumi    21
  Personīgās kvalitātes    22
  Karjeru veicinošie domāšanas un darbības procesi    23
  Galvenie traucēkļi ceļā uz panākumiem    24
  Kādi ārējie faktori ietekmē/ietekmēja sasniegumus    25
  Rīcība nepierastās, netradicionālās situācijās    27
  Ko ziedoja karjeras dēļ    28
  Lielākie panākumi    29
  Secinājumi    33
  Ko es guvu, veicot šo pētījumu    34
  Izmantotie literatūras avoti    35
Darba fragmentsAizvērt

Veicot karjeras pētījumu, man jāintervē divi karjeras cilvēki, kā arī jāveido apraksts par ievērojamo personību – Ausmu Derkēvicu. Intervijām es izvēlējos divus cilvēkus – skolotāju Vitu Krūmiņu un uzņēmēju Sandi Zablocki. Vitu es izvēlējos tādēļ, ka uzskatu, ka viņa ir ievērības cienīga, daudz dzīvē sasniegusi. Sandi izvēlējos tādēļ, ka, manuprāt, arī viņš ir daudz sasniedzis un viņš strādā jomā, kurā arī es vēlos darboties. Pašlaik par ievērojamo personību zinu vienīgi to, ka viņa ir pirmā sieviete – kordiriģente Dziesmu svētku vēsturē. Domāju, ka pagrūtinošs apstāklis būs tas, ka par šo sievieti nebūs daudz informācijas, jo viņa nav plaši pazīstama. Manuprāt, pētot A. Derkēvicas dzīvi, es varētu iegūt plašākas ziņas par vēsturi un mūzikas attīstību.
Veicot pētījumu, es vēlētos uzzināt, kādas grūtības varētu sagādāt sava uzņēmuma dibināšana. Šobrīd man ir diezgan daudz jautājumu, kurus gribētu uzdot Sandim. Es gribētu vairāk uzzināt par to, kā veidot labu sabiedrisko karjeru un kļūt komunikablākai, to es varētu uzzināt no V. Krūmiņas. Domāju, ka, tiekoties ar šiem cilvēkiem, man būs vieglāk veidot savu karjeru un izlemt par savu nākotnes profesiju.
Ausma Derkēvica. Ausma Derkēvica ir kordiriģente. Dzimusi 1929. gada 21. jūlijā Rīgā. Mācījusies Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā. Derkēvicas māte bijusi grāmatvede, bet tēvs – karavīrs, Latvijas Armijas virsnieks. Dzīvojusi Daugavgrīvas cietoksnī. Kad kordiriģente vēl bija maza, viņas tēvu aizsūtīja trimdā, tādēļ Derkēvicai kopā ar māti nācās pamest mājas. Lai nopelnītu naudu meitas un pašas iztikai, Derkēvicas māte devās strādāt uz laukiem. Tajā laikā meitene kordiriģente dzīvoja pie kāda drauga, kuram bija nepieciešama palīdzība mācībās. Papildus skolas darbiem kordiriģentei nācās apmeklēt klavieru stundas. Lai nopelnītu, A.Derkēvica strādāja par pianisti Pedagoģiskajā skolā ritmikas stundās. 1959. gadā A. Derkēvica iestājas Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā. Kordiriģente vienmēr bijusi centīga un akurāta. Kopā ar savu vīru (kordiriģentu Imantu Cepīti) viņa jau 1959. gadā uzsāk darbu sieviešu korī „Dzintars”. Tas pirmais, visu sieviešu koru pulkā, iegūst augsto „Tautas kora” titulu, atnesot latviešu mūzikai pārsteidzošus panākumus un slavu kopš savas pirmās uzvaras starptautiskajā konkursā (Bēla Bartoka konkurss Ungārijā, 1967. gada vasara). A. Derkēvicai ir meita Ingūna. 1989. gadā kordiriģentu pāris šķiras. Līdz 1996. gadam diriģējusi kori „Dzintars” trīspadsmit dažādās starptautiskajās koru sacensībās. Ieguvusi Trīs Zvaigžņu ordeni. No 1959. līdz 1964. gadam bija E. Melngaiļa Tautas mākslas nama mūzikas sektora vadītāja, no 1964. gada līdz 1972. gadam mācījusi jaunos diriģentus E. Dārziņa speciālajā mūzikas skolā. Ausma Derkēvica ir pirmā sieviete virsdiriģente visā Dziesmu svētku vēsturē.
Vita Krūmiņa. Dzimusi 1964. gada 24. aprīlī Ogrē. Dzīvojusi Saulkalnē (pie Salaspils). Beigusi Salaspils 1. vidusskolu, kurā bija skolēnu pašpārvaldes priekšsēdētāja, bijusi aktīva sabiedriskajā darbā. Vita vienmēr ir saņēmusi atbalstu no vecākiem, māsas un pārējiem radiniekiem. Jau sešu gadu vecumā Vita zināja,ka bū8s skolotāja. Tomēr skolas gados viņa apsvēra domu kļūt par vecmāti. 1982. gadā iestājas Latvijas Universitātes fizikas – matemātikas fakultātē, matemātikas specialitātē. Bijusi Komjaunatnes komandiere un Lauksaimniecības vienības „dīva”. 1987. gadā beidz studijas un kļūst par Zaubes pamatskolas direktori. Strādājot par direktori, Vita Krūmiņa veicina Zaubes pagasta un pamatskolas attīstību, noslēdzot sadarbības līgumus ar skolām Norvēģijā un Zviedrijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties