Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:534977
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr ir jāatzīst, ka daudzās valstīs karjeras vadības prasmes ir kļuvušas pamanāmākas izglītības saturā un ārpusklases nodarbībās vispārējās izglītības, kā arī profesionālās izglītības un apmācības ietvaros. Darba devējiem, valsts nodarbinā¬tības dienestiem un sociālajiem partneriem visā Eiropā joprojām ir jāvelta vairāk uzmanības pie-augušajiem darbmūža un karjeras vadības, kā arī saistīto prasmju pilnveidošanas ietvaros. Starp valstīm pastāv lielas atšķirības, kā valsts nodarbinātības dienesti veicina bezdarbnieku integrāciju darba tirgū, sākot ar vienkāršu darbā iekārtošanu un beidzot ar padziļinātu (psiholoģisku) atbalsta sniegšanu konsultāciju veidā, kā arī īpašu atbalstu štatu samazināšanas un darba uzteikuma gadī¬jumā. Svarīgs ir arī uzlabots darba tirgus caurspīdīgums, nodrošinot viegli pieejamu un izprotamu informāciju par darba tirgu [Mūžilgs karjeras atbalsts Eiropā: politikas attīstības un nākotnes perspektīvas pārskats. Eiropas Profesionālās izglītības attīstības centrs, 2011. Pieejams: http://www.viaa.gov.lv/files/news/727/cedefop_parskats_final.pdf; EMKAPT, 2013. Mūžilga karjeras atbalsta politikas izstrāde. Eiropas metodiskie ieteikumi].
Latvijas Republikas Labklājības ministrija lielu uzmanību velta bezdarbnieku, darba meklētāju, kā arī nodarbināto personu (mūžizglītības kontekstā) apmācību un prasmju paaugstināšanas pasākumiem. Lai veicinātu ilgtspējīgu nodarbinātību, mazinātu bezdarbu, sekmētu iedzīvotāju iespējas un veicinātu nākotnes prasmju apguvi, tiek veikta virkne būtisku pasākumu – pilnveidojot normatīvo regulējumu, ieviešanas institūciju darbu, attīstot jaunas sadarbības un partnerības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties