Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300445
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kājnieku mīnu definējums, vēsture un ieskats regulējumā    4
2.  ASV nostāja kājnieku mīnu jautājumā    7
3.  Ķīnas nostāja kājnieku mīnu jautājumā    9
4.  Kasešu bumbas    10
  Izmantotās literatūras    13
Darba fragmentsAizvērt

Pirmkārt, kājnieku mīnu jautājums ir aktuāls saistībā ar to upuru skaitu, kas ik gadu sasniedz tūkstošus. Temata aktualitāti arī pamato tas, ka daudzās pasaules valstīs ir izvietotas kājnieku mīnas, kuras vēl joprojām ir aktīvas.
Otrkārt, kājnieku mīnu jautājums ir aktuālas, jo ir valstis, kuras veic to ražošanu, pārdošanu, izplatīšana un uzglabāšanu arī šodien.
Treškārt, tā kā daudzās pasaules valstīs ir izvietotas kājnieku mīnas, tad ir aktuāls jautājums par to atmīnēšanu.
Ceturtkārt, autora interesi par kājnieku mīnu tematu radīja tas, ka ir valstis, kuras valstis nav pievienojušās Konvencijai par kājnieku mīnu lietošanas, uzglabāšanas un ražošanas aizliegumu un iznīcināšanu (CONVENTION ON THE PROHIBITION OF THE USE, STOCKPILING, PRODUCTION AND TRANSFER OF ANTI-PERSONNEL MINES AND ON THEIR DESTRUCTION), kā arī konvencijas ”Par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība” (CONVENTION ON PROHIBITION OR RESTRICTIONS ON THE USE OF CERTAIN CONVENTIONAL WEAPONS WHICH MAY BE DEEMED TO BE EXCESSIVELY INJURIOUS OR TO HAVE INDISCRIMINATE EFFECTS) un to protokoliem, kas skar kājnieku mīnu jautājumu.
Piektkārt, autora interesi par tematu radīja kājnieku mīnu ražošana. Līdz ar to autors vēlējās tuvāk aplūkot tieši ASV nostāju kājnieku mīnu jautājumā.
Sestkārt, autora interesi par tematu radīja kasešu bumbas, jo to iedarbība ir tikpat graujoša kā kājnieku mīnām, turklāt tās nav iekļautas aizliegto ieroču sarakstā.

Darba mērķis ir veikt ieskatu kājnieku mīnu vēsturē, attīstībā, definējumā un tiesiskajā regulējumā, kā arī aplūkot ASV nostāju, likumdošanu un politiku saistībā ar kājnieku mīnām. Papildus autors aplūkos arī kasešu bumbas, kurām ir līdzvērtīgi bīstama iedarbība.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties