Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:943323
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Rezumējums    3
  Mākslīgais apgaismojums    4
  Gaismas virziens    4
  Gaisma un telpas kompozīcija    4
  Siltā un aukstā gaisma    5
  Gaismas ķermeņu pielietojums un to tipi    5
  Griestu lampas    5
  Stāvlampas    6
  Galda lampas    6
  Mūsdienu lampu dizaina tendences    7
  Metodes apraksts    8
  Procedūra    8
  Instrumentārijs    9
  Dalībnieki    9
  Rezultāti    10
  Secinājumi    14
  Literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mana pētijuma mērķis bija noskaidrot kāds lampu dizains patīk studentiem un aptaujāt studentus, kuri mācās Rīgas centra augstskolās. Lielākā daļa aptaujāto izrādīja lielu interesi par šo aptauju un ar prieku atbildēja uz jautājumiem. Tomēr jaatzīst, ka bija arī daļa studentu, kuriem tika lūgts aizpildīt anketu, taču viņi to nevēlējās aizpildīt un iesaistīties šajā pētījumā.
Tika noskaidrots arī tas, ka lielākā daļa studentu, kuri piekrita aizpildīt anketu ir saistīti ikdienā ar mākslu un dizainu, kā arī interesējās ar to saistītām aktualitātēm. Pētījums palīdzēja izprast, kas tieši patīk studentiem un kādas lampas viņi izmanto savās istabās. Vispilnīgako izpratni par šo pētījumu palīdzēja sniegt jautājums par to, kādas lampas studneti gribētu savā istabā. Interesanti likās tas, ka lielākā daļa atzina, ka gribētu tādu lampu kāda jau ir pašreiz viņu istabā, respektīvi, neko nemainīt. Tātad aptaujātie ir apmierināti ar pašreizējo lampu un negribētu neko mainīt. Tikai nedaudzi aprakstīja daudz sīkāk, ko tieši vēlētos. Daudzi respondenti atbildēja, ka gribētu modernu lampu, nepaskaidrojot kāda tad ir pēc viņu izpratnes moderna lampa. Tas lika secināt, ka iespējams vajadzētu veikt vēl padziļinātākus pētījumus par to, kas studentuprāt, ir dizains. Šī pētījuma tēma ir diezgan aktuāla, jo tā ļauj izprast, cik ļoti studentus interesē māksla un dizains. Lampas ir viens no neatņemamiem istabas iekārtojuma komponentiem, tās dod ne tikai gaismu, bet dažādas sajūtas, piemēram, prieku, nomāktību, pacilātību, omulību, siltumu, mājīgumu utt. Studenti, kuri ir vairāk saistīti ar mākslu bija daudz zinošāki un atsaucīgāki nekā tie, kuriem ar to ikdienā nav īpašas saskarsmes. Šis pētījums varētu arī noderēt dizaineriem, kuri nodarbojās ar lampu ražošanu, jo tas palīdzētu izprast jauniešu – studentu vēlmes. Līdz ar to varētu sākt ražot tādas lampas, kuras varētu atļauties ne tikai labi pelnoši indivīdi, bet arī studenti. Piemēram, atverot veikalu, kas paredzēts tieši jauniešiem, ar ne pārak dārgām lampām, kuras ir veidotas no pārstrādātiem materiāliem. Tas būtu ieguvums ne tikai jauniešiem, bet arī ražotājiem. Līdz ar to tiktu piesaistīta jauna mērķauditorija – studenti. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties