Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:173179
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ieguldījumu fondu varētu salīdzināt ar iešanu uz ķīniešu restorānu ar draugiem. Ja es ietu tur viens, tad man būtu jāizvēlas viens nepazīstams ēdiens, jo es nevaru atļauties visus, kam ir labs un skanīgs nosaukums. Tādēļ iet uz šādu restorānu vienam būtu riskanti. Savukārt, ja es savākšu bariņu ar draugiem, kas būs ar mieru nākt man līdz uz šo restorānu un dalīties ar mani, tad es dabūtu pagaršot nedaudz no visa – gan ķīniešu cūkgaļu, gan vistas gaļu un slaveno suši. Varbūt kāds ēdiens radīs manī vilšanos, bet noteikti būs arī tādi ēdieni, par kuriem būšu vienkārši sajūsmā.
Ar ieguldījumu fondu ir līdzīgi. Ieguldījumu sabiedrība savāc kopā līdzekļus no cilvēkiem ieguldījumu fondā, kam varbūt nemaz nav vairāk liekas naudas kā lai iegādātos dažus vērtspapīrus1. No saviem 100 brīvajiem latiem nebūs nemaz tik viegli sastādīt vispusīgu vērtspapīru portfeli2. Ja iedomājamies, ka ir daudz tādu cilvēku ar 100 brīviem latiem, tad savācot šo cilvēku naudu vienā investīciju fondā, iegūsim pietiekami daudz līdzekļu, lai izveidotu samērīgu investīciju portfeli. Tādējādi ieguldot savu nelielo kapitālu ieguldījumu fondā, jūs iegūstat nedaudz no katra veida vērtspapīriem. Tādējādi jūs samazināt savu risku nopirkt tādus vērtspapīrus, kurus jūs nemaz nepirktu, ja zinātu par tiem pietiekami daudz.
Ieguldījumu sabiedrība Latvijas Republikā
Pašlaik Latvijā ieguldījumu sabiedrības praktiski nedarbojas. Nākotnē paaugstinoties iedzīvotāju dzīves līmenim, palielināsies viņu uzkrājumi. Līdz ar to parādīsies arī pieprasījums pēc ieguldījumu sabiedrības pakalpojumiem.
Ieguldījumu sabiedrību darbību Latvijas Republikā reglamentē likums “Par ieguldījumu sabiedrībām”3. Šā likuma mērķis ir samazināt risku darījumos ar vērtspapīriem un veicināt privāto uzkrājumu ieguldīšanu vērtspapīru tirgū.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties