Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:387469
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ir tikai divas problēmas, kas saistītas ar juristu jociņiem:
1. Juristi neuzskata, ka tie ir smieklīgi!
2. Pārējie neuzskata, ka tie ir jociņi!

Jebkuras tautas kultūrā un vēsturē, jebkurā sabiedrības attīstības posmā liela nozīme ir folklorai – vienai no vecākajām sabiedrības apziņas formām. Folkloras pasaules skatījums un estētiskie pamatprincipi kļūst par nacionālās literatūras pamatu, folklorā uzkrātais morālo, ētisko un sociālo parādību vērtējums nodrošina sociālās un nacionālās kontinuitātes saglabāšanos.
Folkloras sacerējumu daudzveidīgā mākslinieciskā forma ar katram žanram specifiskiem izteiksmes līdzekļiem liecina par tautas masu – folkloras veidotāju un glabātāju – māksliniecisko gaumi un meistarību.
Ar pirmajām grūtībā referāta tapšanas laikā nācās saskarties jau pašos pirmsākumos, proti, meklējot informāciju gan internetā, gan bibliotēkās - šāda tēma Latvijā vēl nav pētīta, līdz ar to šo referātu varētu uzskatīt par tādu kā pilotprojektu profesionālo grupu folklorā.
Vācot un apkopojot materiālus, lai varētu izmatot kontekstuālo metodi, pārsvarā tika izmantots internets, kur gandrīz neierobežotā daudzumā ir pieejamas gan dažādas anekdotes, gan parunas, gan sakāmvārdi. Vien pavisam drīz nācās atzīt, ka tas viss internetā ir salikts juku jukām kopā un atlasot neieciešamo informāciju tieši par juristiem, pagāja ne viena vien stunda. Jāpiebilst, ka darbā ir iekļautas tās anekdotes no interneta krājumiem, kuras autore uzskatīja par trāpīgām un smieklīgām, proti, par sava veida „pērlēm”, jo internets ir sasniedzis tādu avotu bezgalību, ka, nav jēgas mēģināt atrast un ievietot vienā darbā visas anekdotes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties